O tânără din Iași s-a dus la un salon să își facă un tatuaj. Când a fost gata, s-a uitat în oglindă, dar a încremenit

O tânără din Iași s-a dus la un salon să își facă un tatuaj. Când a fost gata, s-a uitat în oglindă, dar a încremenit
foto:pixabay

O tânără ieşeancă, în vârstă de 30 de ani a vrut cu orice preţ să se tatueze, chiar dacă i-a fost interzis acest lucru de către medicul dermatolog. Şocul pe care l-a avut atunci când artistul i-a terminat tatuajul a fost de nedescris. Tânara era plină de pete, iar pielea îi era uscată acoperind tot tatuajul cu o crustă.

A plătit scump pentru inconştienţa ei

Tânăra şi-a dat seama de gravitatea siţuaţie abia după ce s-a văzut în oglindă. Ştiind că i-a ascuns tatuatorului că suferă de psoriazis, a apelat de urgenţă la medicul dermatolog. Acesta îi interzise să-şi facă tatuaje deoarece risca ca boala să se agraveze, însă fata a ignorat complet sfatul medicului.

Din păcate, medicii nu au putut să o mai ajute, boala de care suferea se agravase, iar pielea ei arăta îngrozitor.

“O pacientă de 30 de ani s-a prezentat la Clinica de Dermatologie de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, după ce s-a tatuat. Pacienta fusese diagnosticată cu psoriazis, iar medicul a atenţionat-o că un tatuaj i-ar putea agrava afecţiunea. Tânăra a ajuns la spital cu tatuajul acoperit de leziuni cutanate grave. Am descoperit în urma unor investigaţii mai amănunţite că suferea de fenomenul Koebner. Acest fenomen se întâmplă la 25 la sută dintre persoanele cu psoriazis, iar leziunile caracteristice apar în forma liniară ca răspuns la un traumatism cum ar fi arsurile, tăieturile sau excoriaţiile”, spune Prof. Dr. Laura Solovăstru, conform Bzi.ro

“Asiguraţi-vă că saloanele aplică măsurile de igienă”

Artiştii care realizează tatuaje nu acceptă să facăpersoanelor care suferă de psoriasis, însă tânărul nu a ştiut acest lucru deoarece ieşeanca i-a ascuns adevărul.

Recomandarea medicilor dermatologi este ca persoanele să se documnteze foarte bine şi să se asigure că salonul respectă toate măsurile de igienă înainte de a lua decizia să-şi facă un tatuaj deoarece se supun riscului de a fi infectaţi cu hepatită.

“Tatuajul la un pacient cu psoriasis poate provoca mâncărimi, dureri şi usturimi în zona tatuată. Acestore le este recomandat, în primul rând, să nu-şi facă tatuaje, dar dacă totuşi o fac, să se prezinte de urgenţă la un medic dermatolog. Recomand tuturor ceor care doresc să-şi facă un tatuaj să apeleze mai întâi la un dermatolog, să consulte un specialist, să se înştiinţeze cu privire la riscurile la care se supune, iar mai apoi să ia o decizie în acestă direcţie.”, spune prof. dr. Laura Solovăstru, conform Bzi.ro