Ludovic Orban demască colaborarea lui Dacian Cioloş cu PSD: Trage cu pistol din spate în noi ca să aducă un serviciu puterii. Nu atacă PSD pentru că a trăit foarte bine în guvernarea lor (VIDEO)

Ludovic Orban demască colaborarea lui Dacian Cioloş cu PSD: Trage cu pistol din spate în noi ca să aducă un serviciu puterii. Nu atacă PSD pentru că a trăit foarte bine în guvernarea lor (VIDEO)

Ludovic Orban a demascat în emisiunea „Controverse” de pe B1TV jocurile pe care le face Dacian Cioloş prin atacurile repetate la adresa PNL. Preşedintele liberalilor a arătat cum fostul premier, în loc să facă opoziţie la PSD, de fapt acţionează în interesul actualii puteri.

De asemenea, Orban a amintin cum Cioloş a colaborat foarte bine cu PSD de-a lungul carierei sale, iar în perioada petrecută în fruntea Guvernului nu a făcut nimic împotriva social-democraţilor, ci, mai mult, din cauza acţiunilor sale PSD a rămas la putere cu o mare majoritate în Parlament din decembrie 2016 pentru că toate nerealizările sale au fost trecute în cârca PNL deşi el a guvernat ajutând PSD.

„Mi se pare foarte ciudat acest atac. PNL duce greul bătălii cu PSD. De când sunt preşedintele partidului suntem într-o luptă la baionetă cu majoritatea guvernamentală, o luptă care este extrem de dificilă pentru că nu ne batem cu partidele democratice care să pună în practică programe de guvernare care să caute să aplice politici publice în diferite domenii, care nu are alt obiectiv decât acela de a cotropi statul român. (…)

Eu cred că sunt mai importante faptele, acţiunile, decât nişte vorbe car sunt aruncate probabil dintr-o lipsă de înţelegere a fenomenului politic. Dacă cineva care zice că este împotriva PSD atacă principală formaţiune politică care atacă PSD înseamnă că îi face un serviciu PSD. Noi avem linia frontului, avem în faţă inamicul şi ne trezim că un brancardier sau unul care ar trebui să aducă mâncarea trage cu pistolul din spate în noi.

Este o atitudine complet de neînţeles pentru că un atac împotriva PNL nu face decât să aducă servicii coaliţiei de guvernare. Altfel, nu are de sens! De ce nu îşi consumă energia să lupte cu PSD? Adevărul că nu prea are cu cine să lupte pentru că domnul Cioloş a trăit foarte bine în perioada guvernării PSD.

Noi am avut o înţelegere pe care domnul Cioloş nu şi-a respectat-o. Trebuia să facă anumite lucruri pe care nu le-a făcut. În sensul în care să curăţe administraţia de PSD. Nu numai că nu a curăţat, dar a convieţuit foarte bine având ca principal colaborat pus strategic un reprezentat al PSD în persoana domnului Dâncu care la Ministerul Dezvoltării a avut grijă ca toţi primarii PSD să primească resursele financiare de care au nevoie ca să fie motivaţi în campania.

Secretarii de stat, preşedinţii de agenţii, subsecretarii de stat, prefecţii, directorii de direcţii de deconcentrate, aproape toţi managerii de companii puşi de PSD au fost lăsaţi în funcţii, şi de fapt percepţia era că PNL este la putere când PNL nu a avut niciun om pe funcţie de demnitate publică când PSD era perceput ca fiind în opoziţie şi de fapt era la putere. În mare parte datorită a acestei percepţii PSD şi-a păstrat puterea şi toate nerealizările guvernului Cioloş au fost trecute în spatele PNL”, a arătat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.