Pe cine vede Elena Băsescu la șefia PDL

Pe cine vede Elena Băsescu la șefia PDL
Foto: evz.ro

Fiica preşedintelui României, Elena Băsescu, a declarat pentru ziarul Gândul că nu este de acord cu eliminarea criteriului vechimii de cinci ani pentru candidatura la şefia partidului, făcând totodată o serie de nominalizări pentru funcția de președinte al PDL.

“Eu nu sunt de acord cu derogarea de la vechime. Cei care candidează trebuie să cunoască partidul, să cunoască istoria acestui partid, să-i cunoască primarii. Nu am votat împotriva propunerii, întrucît cred că este nevoie de competiţie, dar nici nu pot sp votez pentru aceste derogări”, a declarat Elena Băsescu, unul dintre puţinii parlamentari care s-au abţinut de la acest vot.

Fiica preşedintelui este de părere că funcţia de şef al PDL trebuie să fie ocupată de o persoană cu experienţă în cadrul partidului, însă recunoaşte că ar fi de acord cu acest criteriu daca el s-ar aplica la un nivel mai înalt: “Poate aş fi de acord ca derogarea să se dea şa nivel de primvicepreşedinte, sau vicepreşedinte, dar o funcţie atît de important cum este cea de preşedinte trebuie să aparţină celor care cunosc PDL-ul” , a mai adăugat Elena Băsescu.

Întrebată cine sunt cei care îndeplinesc aceste criterii, Elena Băsescu i-a nominalizat pe premierul Emil Boc, pe secretarul general Vasile Blaga şi pe primvicepreşedintele Adriean Videanu, care, în opinia sa, “cunosc foarte bine PDL-ul”.

Elena Băsescu a continuat cu un reproş voalat la adresa “reformiştilor” din PDL, respectiv Cristian Preda şi Monica Macovei, care au votat sâmbătă pentru suspendarea automată a membrilor de partid cu procese în instanţă.

“E uşor să spui «să plece primarii!», dar ei sunt cei care duc greul. Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene. PDL este un partid al primarilor”, a menţionat Elena Băsescu.