Percheziții la centrul de vaccinare Neghiniță din Sectorul 2. Un număr de 168 de persoane, duse la audieri. Primarul Radu Mihaiu: „Suspendăm activitatea și suplimentăm fluxurile de vaccinare la celelalte centre”

Percheziții la centrul de vaccinare Neghiniță din Sectorul 2. Un număr de 168 de persoane, duse la audieri. Primarul Radu Mihaiu: Suspendăm activitatea și suplimentăm fluxurile de vaccinare la celelalte centre
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE // Un număr de 168 de persoane vor fi duse la audieri la Poliția Capitalei în acest dosar.

Persoanele care lucrau la acel centru erau funcționari publici detașați de la Direcția de asistență a copilului din sectorul 2, potrivit informațiilor Digi24.

Sunt percheziții la centrul de vaccinare Neghiniță din Sectorul 2 al Capitalei. Din primele date, se întocmeau certificate false de vaccinare. Unii s-au vaccinat însă nu și-au găsit numele în registrul online, alții apăreau în locul lor. Cel care a făcut sesizarea a fost primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu.

Centru de vaccinare din Sectorul 2, închis din cauza vaccinărilor fictive

“Este o anchetă penală în desfășurare. Ancheta a pornit de mai demult, sesizarea noastră a fost făcută acum 2 luni, am colaborat cu poliția. În momentul în care au existat suspiciuni că s eîntocmesc astfel de certificate, toate dovezile pe care le-am avut le-am transmis către poliție. Avem în continuare o colaborare cu poliția. Astăzi suspendăm activitatea centrului pentru că nu vrem să punem în pericol ancheta.  Facem eforturi mari să suplimentăm fluxurile de vaccinare la restul centrelor de vaccinare.

Este foarte important să ne vaccinăm și facem eforturi să creștem capacitatea de vaccinare”, a declarat pentru B1 TV primarul Sectorului 2.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Primarul de sector Radu Mihaiu, a anunțat anterior într-o postare pe pagina sa de Facebook că sunt în desfășurare percheziții:

”Începând de azi centrul de vaccinare Neghiniţă se închide temporar. Deşi în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forţaţi să întrerupem activitatea pentru o perioadă.

Parchetul, împreună cu Poliţia, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la faţa locului. Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autorităţile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat”, a scris edilul.

Fenomenul vaccinărilor la chiuvetă

Ministrul de Interne , Lucian Bode, a declarat luna trecută că sunt aproximativ 200 de dosare penale pentru vaccinarea fictivă și obținerea unor certificate verzi falsificate:

„IGPR și Inspectoratul General al Poliției de frontieră, cele două structuri au în lucru în acest moment aproximativ 200 de dosare penale, în care sunt cercetate aproximativ 450 de persoane pentru presupuse infracțiuni de corupție, fals intelectual, fals informatic, fals material în inscrisuri oficiale”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul a atras atenția că acțiunea de falsificare sau de obținerea frauduloasă a acestor documente au consecințe penale.