Plângeri penale în județul Cluj pentru fraudă electorală. Boc: Primarii USL nu sunt vătafi pe moșie, să acorde ajutoare celor care votează

Plângeri penale în județul Cluj pentru fraudă electorală. Boc: Primarii USL nu sunt vătafi pe moșie, să acorde ajutoare celor care votează

Frauda sau cel putin tentativa de fraudă pare sa fi fost motto-ul referendumului de duminică. Democrat liberalii au semnalat o varietate de încălcări ale legii în Cluj și Mureș. Aici a plouat cu plângeri și contestații referitoare la infracțiunile comise pe durata scrutinului. De la urna mobilă nesolicitată şi până la obişnuitele autocare cu votanţi, toate variantele au fost încercate în ideea fraudării referendumului.

„Am depus plângere penală împotriva primarului comunei Sânpaul pentru infracțiunea prevazută în legea referendumului cu privire la darea de mită. Aș vrea să vă prezint aici un anunț pe care domnia sa l-a distribuit în comuna în care își îndeamnă concetățenii să vină la vot, iar în partea finală a acestui anunț spune clar că vă asigur pe cei care veți figura prezent pe listele electorale veți beneficia prioritar de ajutorul și bunăvoința mea”, a spus deputatul PDL Daniel Buda.

„Ceea ce avem la Sânpaul este un caz de manual de mită electorală. Prin utilizarea instituției primarului, prin ştampilă şi nume în folos electoral. Primarul nu este vătaf pe moşie să acorde ajutoare în funcţie de oamenii care vin sau nu la referendum, primarul trebuie să respecte legile în vigoare ale României. La Sânpaul practic au fost prinşi în flagrant. Sunt convins că și ceilalți primari USl utilizează asemenea tehnici, dar nu toţi au fost la fel de fraieri ca cei din Sânpaul, scuzaţi  expresia”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc.

Nu sunt nici pe departe singurele contestaţii. PDL Mureş a făcut plângere penală împotriva ofiţerilor de serviciu de la dispeceratul de urgenţă 112, cerând tragerea la răspundere a acestora pentru neglijenţă în serviciu şi abuz în serviciu pe motiv că nu au dat curs cererilor de oprire a unor „caravane electorale” USL.

Reprezentanţii PDL invocă prevederile din Legea 3/2000, potrivit cărora este interzisă campania electorală în ziua votului.

PDL a depus mai multe plângeri împotriva USL pentru fraudă

Embed: " />
Ultima oră
11:24 - Drogul violului la Vama Veche! Cum cedează femeile avansurilor, fără să-şi dea seama
11:15 - România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Lista celor mai periculoase drumuri
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)