PMP: Să integrăm unitățile medicale private în sistemul de sănătate public

PMP: Să integrăm unitățile medicale private în sistemul de sănătate public
Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov / Foto: Scjuilfov.ro
PMP atrage atenția că monopolul Casei Naționale de Sănătate trebuie eliminat, iar în sistemul 112 de urgență trebuie introduse permanențele și la ambulanțele private.
„PMP salută decizia ca ambulanțele private să poată răspunde la 112 pentru a ajuta sectorul public în pandemia de Covid.
Solicităm ca această măsură să fie menținută tot timpul, iar serviciul de urgență din sistemul privat trebuie integrat în sistemul public, astfel încât românii să aibă acces imediat la servicii medicale.
Sistemul privat poate ajuta foarte mult, în contextul în care unitățile medicale sunt supraaglomerate, în special de cei care doresc să se testeze. Totodată, în situații critice cum este pandemia sau cum a fost tragedia de la Colectiv, primează salvarea de vieți.
PMP reamintește că în proiectul de lege al PMP privind o Nouă Lege a Sănătății există reglementări clare în acest sens. Reluăm solicitarea către Parlamentul României de a pune urgent în dezbatere acest proiect de lege care de un an nu a fost trimis nici măcar la Comisiile de Specialitate”, anunță PMP printr-un comunicat de presă.