PNL Sector 1: Clotilde Armand are trei săptămâni de concediu, în plină stare de alertă, deși școlile stau să cadă pe copii, bursele sunt neplătite, iar criza gunoaielor e departe de a se fi încheiat

PNL Sector 1: Clotilde Armand are trei săptămâni de concediu, în plină stare de alertă, deși școlile stau să cadă pe copii, bursele sunt neplătite, iar criza gunoaielor e departe de a se fi încheiat
Foto: Clotilde Armand / Facebook

Consilierii PNL Sector 1 au solicitat o ședință de îndată pentru a fi găsite la problemele grave și urgente din sector, cum este situația disperată a școlilor. „Cu școlile complet nepregătite, bursele neplătite și o criză a gunoaielor departe de a se fi încheiat, primarul Clotilde Armand a plecat în concediu trei săptămâni”, au spus liberalii.

PNL Sector 1 a explicat că nu a participat la ședința convocată de consilierii grupului PSD pentru că ordinea de zi nu justifică urgența convocării unei ședințe de acest gen, „mai ales că, în realitate, sectorul 1 are multe alte probleme și urgențe reale, pe care primarul și aparatul său administrativ le ignoră cu desăvârșire”.

„De partea cealaltă, grupul PSD ar trebui să se abțină de la astfel de inițiative, după ce ani de zile a girat abuzurile și incompetența administrației primarului invizibil. A veni acum pe un cal alb, chipurile, cu așa-zise comisii și soluții la probleme care trenează de ani de zile este doar o dovadă de ipocrizie. De aceea, grupul consilierilor liberali de la sectorul 1 refuză să gireze simulacrul de azi, solicitând includerea tuturor proiectelor pe ordinea de zi a următoarei ședințe ordinare. În schimb, solicităm o ședință de îndată pentru a găsi soluții la problemele cu adevarat grave și urgente — cea mai importantă dintre acestea este situația disperată a școlilor din sectorul 1”, au explicat liberalii.

Potrivit PNL Sector 1, cu doar câteva săptămâni rămase până la anului școlar, în unitățile de învățământ din Sectorul 1 nu s-a derulat nicio lucrare de reparații sau reabilitări.

„ZERO. Acestea sunt în responsabilitatea primarului, iar perioada vacanței este singurul moment când se pot derula astfel de lucrări. Informația a fost semnalată și de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a atras atenția public că în sectorul nostru nu există șantiere”, a adăugat PNL Sector 1.

Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1: Școlile stau să cadă pe copii. Indiferența administrației Armand, strigătoare la cer

Părinții și profesorii au semnalat și o altă problemă majoră, una legată de plata burselor. Din informațiile liberalilor, deși banii au fost alocați în buget, bursele nu au mai fost plătite din luna martie.

„Este strigătoare la cer indiferența pe care administrația actuală o arată față de educația copiilor noștri. De la lipsa lucrărilor de reparație și modernizare în școli până la neplata burselor, pur și simplu asistăm la noi recorduri ale indolenței și incompetenței administrative. Primarul Armand se laudă pe rețelele sociale cu băncuțe și podețe reparate, iar școlile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie. Și, să fie peisajul complet, consilierii PSD se dau în spectacol cu o ședință de îndată convocată pentru niște comisii care pot fi incluse oricând într-o ședință de CL viitoare, nefiind nimic urgent. Evident că PSD-iștii au memoria scurtă, uitând că multe dintre aceste probleme au trenat de pe vremea fostei administrații de tristă amintire. Cam așa arată, în câteva cuvinte, administrația de la Sectorul 1”, a declarat Sebastian Burduja.

După revenirea lui Clotilde Armand din concediu, consilierii PNL spun că vor solicita răspunsuri clare și urgente la toate aceste probleme: reabilitările, reparațiile din școli, plata burselor, justificarea întârzierii plăților.

„Sigur că nu ne așteptăm și la răspunsuri, căci transparența este doar un slogan la primăria sectorului 1, dar vom face toate demersurile necesare. Cetățenii au dreptul să știe de ce am ajuns în acest haos administrativ”, a adăugat PNL Sector 1.

Sebastian Burduja a amintit că, în ultimele luni, a avertizat în repetate rânduri că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent.

„Am atras atenția de mai multe ori, în ultimele luni, că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent. Am fost acuzați și jigniți în moduri pe care nu ni le puteam imagina. Aici suntem astăzi: primarul ignoră cu bună știință probleme urgente și refuză să pună în execuție hotărâri de Consiliu Local – cum este cazul acordării burselor de merit și sociale. Noroc ca avem zeci de procese deschise în instanță, măcar pe o direcție să se dea senzația că se muncește…”, a mai spus Sebastian Burduja.

Urmăriți B1TV.ro și pe