Polițiștii din Ilfov s-au autosesizat și au deschis dosar penal după ce consiliera USR Mogoșoaia a fost amenințată și agresată

Polițiștii din Ilfov s-au autosesizat și au deschis dosar penal după ce consiliera USR Mogoșoaia a fost amenințată și agresată
Captură Video - USR / Facebook

Polițiștii din Iflov s-au autosesizat și au deschis dosar penal după apariția în spațiul public a înregistrării în care se vede cum consiliera USR Mogoșoaia Felicia Ienculescu Popovici este amenințată și agresată de doi colegi de la PNL și PMP.

„Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov – Poliția Orașului Buftea s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de ultraj întocmindu-se în acest sens dosar penal. Totodată, menționăm faptul că dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lânga Judecătoria Buftea, urmărirea penală fiind în competența procurorului de caz”, a transmis instituția, citată de G4Media.

Ienculescu Popovici a declarat vineri după-amiază, pentru G4Media, că e pe drum spre audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

De ce a fost agresată consiliera USR de colegi

„Colegul meu din PNL, Ene Valentin a început să-mi spună să îi las în pace familia și să nu mai trimit jurnaliști care să vorbească cu familia lui. Și mi-a transmis că voi ajunge în scaun cu rotile chiar dacă el va face cinci ani de închisoare. (…) Și a început și alt consilier, trecut de la PNL la PMP, Dinu Gheorghe, cel mai în vârstă dintre consilieri, să întrebe de ce am crescut prețul la gunoi. Președintele comisiei, tot de la PNL, era de față, și nu a spus nimic, nu a intervenit. (…)

A venit unul spre mine, m-am ferit și a venit celălalt, mi-a smuls telefonul, a căzut pe jos, am țipat ”Ajutor” și au mai venit din alte comisii, din alte săli. Am mai avut un episod în luna noiembrie, m-au mai amenințat și agresat verbal”, a declarat consiliera USR, pentru G4Media.

Totul are legătură cu scandalul imobiliar ”Sectorul 0” din Mogoșoaia. USR a acuzat că e ilegală Hotărârea de Consiliu Local de la sfârșitul anului trecut prin care Primăria Mogoșoaia a decis exproprierea a 328 de hectare, urmând ca proprietarii să fie despăgubiți cu 1,7 euro/ mp., Hotărârea a trecut cu 10 voturi din 15, deși era nevoie de 11 voturi.

Printre proprietarii din zonă care vor beneficia de această hotărâre se numără: Alina Gorghiu – senatoare PNL și fost președinte PNL, Daniel Dăianu – președintele Consiliului Fiscal (PNL), Ionel Șcrioșteanu – secretar de stat la Ministerul Transportului (PNL) și Tudor Precup – fiul minor al primarului Mogoșoaiei Paul Precup (PNL).

Hotărârea Primăriei Mogoșoaia privind exproprierea a fost votată de toți consilierii PNL (8) și de doi consilieri PMP.

Consilierii PNL și PMP vizați au fost nemulțumiți că situația a fost semnalată în presă de USR.

Cum a fost amenințată și agresată consiliera USR

În înregistrare, făcută chiar de victimă, se aude cum consiliera USR Mogoșoaia Felicia Ienculescu Popovici este amenințată și agresată de Ene Valentin de la PNL și Dinu Gheorghe de la PMP, ambii consilieri și ei.

„Dacă vreodată mai aud în viața mea că mai puneți să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau pe fii-mea vă las în căruț cu rotile, credeți-mă. Chiar dacă mă duc la pușcărie 5 ani, 6 ani, 7 ani, vă las în căruț cu rotile”, i-a spus consilierul PNL Ene Valentin.

Femeia a fost și agresată și i s-a smuls telefonul din mână. Un alt consilier se aude cum țipă la ea că înregistrează video amenințările și-i reproșează că „e bună doar să pună pe Facebook”.

PNL Ilfov l-a suspendat din funcțiile de conducere pe Ene Valentin, iar președintele PMP Cristian Diaconescu a transmis că va cere conducerii PMP Ilfov să-l suspende pe Dinu Gheorghe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:10 - Fostul secretar de stat american Henry Kissinger susține că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei: „Sper ca ucrainenii să echivaleze eroismul pe care l-au arătat cu înțelepciunea”
15:08 - Slovacia este următoarea țintă dacă Rusia învinge Ucraina, avertizează premierul slovac Eduard Heger: Kievul trebuie să câștige
15:06 - Duma de Stat de la Moscova a adoptat o lege privind eliminarea limitei de vârstă pentru serviciul militar
14:56 - Care este suma activelor oligarhilor ruși înghețate de UE
14:41 - Adrian Câciu, întrebat de impozitarea progresivă și eventuale deduceri pentru salariile mici: Unul din obiective este creșterea deducerilor / Nu vor crește taxele peste nivelul maximal de acum (VIDEO)
14:31 - Dan Șucu trăiește o frumoasă poveste de dragoste. Cine este femeia care se iubește cu noul acționar al FC Rapid
14:30 - Sebastian Dobrincu, exmatriculat de la o școală din România, înainte să ajungă milionar
14:22 - Armata rusă pierde faima, comite tot mai multe erori. Generalul Cristian Barbu: „Au dovedit incapacitatea lor de a duce profesionist acest război”
14:20 - Adrian Câciu: Este o amânare de plată a ratelor, nu o scutire. Criteriul principal va fi creșterea cheltuielilor per familie sau a costurilor la utilități per companie cu 25%. Ordonanța va fi avizată și de BNR (VIDEO)
14:02 - Un fotbalist român a fost atacat în plină stradă de ultrașii italieni furioși că echipa lor a ratat promovarea. Au fost arestate trei persoane