Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)

Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
Captură Video - Consiliul Judeţean Bihor / Facebook

Ilie Bolojan (PNL), președintele Consiliului Judeţean Bihor, și Florin Birta (PNL), primarul Municipiului Oradea, au anunțat înfiinţarea unei companii aeriene locale, pentru a asigura o mai bună conectare a oraşului cu restul ţării și cu Europa.

Obiectivul asumat prin protocolul de colaborare dintre cele două instituții este ca din martie 2022 să înceapă, cu două aeronave, operarea zborurilor Oradea – Bucureşti: minim 3 zboruri / zi în zilele lucrătoare şi minim 2 zboruri / zi în zilele nelucrătoare. Din octombrie 2022, ar trebui să devină operaţionale cursele către unul sau două aeroporturi internaţionale din vestul Europei (minim un zbor/zi).

Bolojan și Birta anunță înfiinţarea unei companii aeriene locale

„Numărul de curse interne şi externe de pe Aeroportul Oradea a fluctuat în ultimii ani, această situaţie fiind influenţată de capacitatea pieţei locale de a susţine aceste zboruri, de abordările Consiliului Judeţean Bihor, de politicile comerciale ale companiilor din piaţa aeronautică şi de situaţia cauzată de pandemie. În acest context, noua companie aeriană locală va asigura o conectivitate mai bună a Municipiului Oradea şi a judeţului Bihor de pe Aeroportul Oradea atât pe plan intern, spre Bucureşti, cât şi pe plan extern, către unul sau mai multe hub-uri din vestul Europei”, a transmis Consiliul Judeţean Bihor, într-un comunicat.

Ilie Bolojan a declarat că există un mare interes al firmelor pentru o mai bună conectivitate: „Inginerii, partenerii de afaceri, managerii de companii ar putea ajunge mult mai repede la Oradea. Ne bazăm pe o participare importantă a acestor companii, printr-o formă pe care o vom stabili la achiziţionarea acestor aeronave”.

Bolojan a dat asigurări că totul se va face în deplină transparență: „Fiind o companie publică, lucrând transparent, asigurând publicitatea costurilor, să putem beneficia de componenta de responsabilitate socială a mediului de afaceri”.

„Obiectivul nostru este ca în luna septembrie să avem această conpanie şi să ne putem face rezervările pentru primăvara anului viitor. Dorim să achiziţionăm aeronavele în această toamnă sau cel târziu în luna ianuarie a anului viitor. Prin urmare, vom face tot ce ţine de noi ca de anul viitor, din luna martie, când intră noul orar de zbor, noua companie să opereze de pe Aeroportul Oradea către aceste destinaţii”, a mai declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Florin Birta, primarul Municipiului Oradea, a vorbit despre o adevărată premieră: „A avea un aeroport dezvoltat, care să ne conecteze cu capitala ţării mult mai bine şi vestul Europei, înseamnă a avea condiţii mult mai bune pentru locuitori, investitori şi turişti. Credem că această companie aeriană pe care o înfiinţează, în premieră în ţară, primăria şi Consiliul Judeţean, va fi de un success real şi îşi va arăta rezultatele în cursul anului viitor”.

Conform protocolului încheiat între cele două instituții, Consiliul Judeţean Bihor va adopta măsuri pentru reorganizarea activităţilor Aeroportului din Oradea, iar Primăria Municipiului Oradea va derula campanii de promovare a Oradiei şi a zonei metropolitane ca destinaţie turistică şi zonă de investiţii în regiunile spre care vor fi operate cursele aeriene.

Ultima oră
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% dintre decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie