Premierul Florin Cîțu se vaccinează public împotriva COVID-19, sâmbătă (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu se vaccinează public împotriva COVID-19, sâmbătă (VIDEO)
Foto: Florin Cîțu / Facebook

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că, sâmbătă, se va vaccina public anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut la capătul ședinței de Guvern de miercuri, când prim-ministrul a precizat, printre altele, că obiectivul său este ca în luna septembrie la nivel național să avem 10,4 milioane de persoane vaccinateîmpotriva COVID-19.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Florin Cîțu, vaccinat sâmbătă împotriva COVID-19. Președintelui Klaus Iohannis îi va fi administrat serul vineri

Președintele României făcuse marți seară un anunț similar cu cel al premierului Florin Cîțu, cu diferența că șeful statului va fi vaccinat anti-COVID-19 cu o zi mai devreme decât prim-ministrul, mai exact vineri, 15 ianuarie.

Întrebat în conferința de presă de marți seară dacă nu cumva neîncrederea populației în vaccinul anti-COVID-19 a fost sporită de decizia autorităților de a nu plasa liderii politici în prima etapă de vaccinare, președintele Klaus Iohannis a răspuns: „Nu, nu cred că s-a produs nicio neîncredere, dimpotrivă, decizia a fost, și am participat la această decizie, să fie vaccinat, în primul rând, în prima etapă, personalul medical, tot personalul medical şi acest lucru se întâmplă, s-a întâmplat. Știți foarte bine că până la sfârșitul acestei săptămâni, prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare, având în vedere că acum dispunem de un vaccin care se administrează în două doze, după aceea se reia vaccinarea cu a doua doză. Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic așa, în ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri, în 15 ianuarie, începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învățământ, a persoanelor peste 65 de ani și a persoanelor cu comorbidități, cu boli cronice, dar și a personalului numit esențial, de exemplu: Administrația Prezidențială, Guvernul și așa mai departe. Şi, pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”.

În România, unde începând din 27 decembrie se fac vaccinuri anti-COVID-19 cu serul de la Pfizer și BioNTech, a sosit marți seară și o primă tranșă din cel produs de Moderna, sub forma unui transport simbolic care a constat în 14.000 de doze.

„Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetățeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19.Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală. În plus față de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna și contractate deja de România.Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieți salvate și un pas în plus câștigat împotriva COVID-19”,spunea marți prim-ministrul.

Tags: