Probleme grave la alegerile interne din USR-PLUS: „Nu ne putem permite un asemenea prejudiciu”. Atac dur la adresa lui Dan Barna

Probleme grave la alegerile interne din USR-PLUS: „Nu ne putem permite un asemenea prejudiciu. Atac dur la adresa lui Dan Barna
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Maratonul alegerilor interne din USR-PLUS continuă. Procesul electoral întâmpină probleme, iar Irineu Darău, cel de-al treilea candidat anunțat pentru funcția de președinte, speră ca rezultatul final să nu fie influențat de ilegalități, multe dintre acestea deja depistate.

„Nu ne putem permite un asemenea prejudiciu şi sper ca nimeni din conducere să nu fie atât de inconştient încât să îşi asume acest risc. Deja documentez şi clasific exemple şi situaţii concrete care demonstrează procesul viciat de vot”, a declarat Irineu Darău, într-un comunicat de presă.

Oameni din afara partidului, prinși la alegerile din USR-PLUS

Joi, ora 12, procesul electoral a fost suspendat în USR-PLUS, după ce au fost semnalate mai multe probleme, dezvăluite de către Irineu Darău.

„În doar câteva minute, am aflat deja despre cazuri concrete, cu oameni din cinci filiale diferite, în care avem: persoană care nu a putut vota în iunie şi poate vota acum; oameni demisionaţi care pot vota; numeroşi suspendaţi din două judeţe care apar în registrul electoral şi pot vota, deşi nu au dreptul; om care are două drepturi de vot, fiind înregistrat cu două adrese de mail diferite.

Ieri am solicitat oficial securizarea unui registrul electoral corect şi furnizarea lui către candidaţi, aşa cum se întâmplă în alegerile publice. Nu am primit niciun răspuns. Voi merge până la capăt”, a mai transmis tânărul contracandidat al lui Dan Barna și Dacian Cioloș.

Irineu Darău, atac la adresa lui Dan Barna

Cu acest prilej, Irineu Darău i-a pus la zid pe Barna și pe Ghinea, care nu aU reușit să pună la punct registrul electoral corect și complet.

„Din păcate, azi vede toată ţara ce probleme avem pentru organizarea unui simplu vot intern, iar acesta este un prejudiciu uriaş pe care echipa Barna-Ghinea îl aduce imaginii partidului. De la fuziune, au avut la dispoziţie patru luni întregi să asigure un registru electoral corect şi complet pentru doar 50.000 de oameni. Responsabilitatea lor este totală, fiindcă ei controlează şi Biroul Naţional şi Secretariatul General şi o parte bună din Comisia Electorală

(…) Au coborât destul brandul USR PLUS şi prin ceea ce fac cu procesul de vot riscă să ne doboare de tot. Şi totuşi mai vor încă 2-4 ani de putere, să îşi desăvârşească opera. Este timpul schimbării!”, a mai transmis deputatul de Brașov.