Proiectul care reglementa vrajitoria, respins de către deputați

Proiectul care reglementa vrajitoria, respins de către deputați
Foto: ziuadevest.ro

Camera Deputaților a respins, marți, proiectul de lege menit să acorde un grad de protecție persoanelor înșelate prin ghicit sau alte practici oculte. Actul normativ a fost adoptat tacit de către Senat însă Camera Deputaților reprezintă forul decizional în acest caz.

Decizia de respingere înaintată plenului din Comisia de Munca a adunat 249 de voturi pentru, 10 “împotrivă” și șase abțineri.

Potrivit proiectului toți ghicitorii ar fi fost obligați să posede autorizație de liberă practică și să adere la organizații urmănd ca aceștia să fie trași la răspundere dacă predicțiile se dovedesc a fi false.

În aprilie 2010, 25 de deputați au propus o măsura legislativă pentru contracararea “efectelor devastatoare ale vrajitoriei” și pentru protejarea persoanelor care apelează la astfel de servicii.

Pe 1 ianuarie 2011, România a schimbat legea muncii recunoscând oficial vrajitoria drept profesie, astfel nemulțumind practicanții acesteia care prin prisma acestei schimbări sunt obligați sa platească impozit pe venit.