PSD cere coaliției să amâne votul pentru un nou Avocat al Poporului până când sepronunță CCR

PSD cere coaliției să amâne votul pentru un nou Avocat al Poporului până când sepronunță CCR
Foto: Inquam Photos / George Călin

PSD cere coaliției PNL-USR-UDMR să amâne votul pentru un nou Avocat al Poporului până când Curtea Constituțională se pronunță pe legalitatea revocării din funcție a lui Renate Weber, potrivit unui comunicat de presă.

”După ce Comisia de la Veneția a solicitat precizări suplimentare Coaliției de guvernare, majoritatea parlamentară PNL-USR-PLUS-UDMR este obligată să aștepte decizia Curții Constituționale înainte de a supune la vot desemnarea unui nou Avocat al Poporului. Președinții celor două Camere ale Parlamentului trebuie să prezinte public răspunsul pe care l-au transmis sau pe care urmează să-l transmită la solicitarea președintelui Comisiei de la Veneția, domnul Gianni Buquicchio, privind temeiurile legale ale Hotărârii Parlamentului prin care a fost revocat Avocatul Poporului”, arată PSD.

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, solicită, într-o scrisoare transmisă președinților celor două camere ale Parlamentului detalii despre demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

”Pentru a înțelege mai bine situația, v-aș fi recunoscător dacă ați avea amabilitatea să ne furnizați bazele și elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite din funcție un Ombudsman în timpul exercitării mandatului său”, se arată în scrisoarea transmisă pe 17 iunie către Ludovic Orban, președintele Camerei și către Anca Dragu, președinta Senatului.