După Mihai Gâdea, propaganda rusă a găsit un nou candidat pentru PSD în alegerile prezidenţiale: Dan Puric, „un suflet cald, român până la ultima celulă” (FOTO)

După Mihai Gâdea, propaganda rusă a găsit un nou candidat pentru PSD în alegerile prezidenţiale: Dan Puric, un suflet cald, român până la ultima celulă” (FOTO)
Foto: Facebook/ Dan Puric

Sputnik, organul de propagandă rusească finanţat direct de la Kremlin, vine cu o nouă propunere de candidat la prezidenţialele din România care, în opinia lor, ar putea să îl învingă pe preşedintele Klaus Iohannis.

După ce au prezentat varianta Mihai Gâdea, despre care a vorbit prima dată Cristoiu, Sputnik vorbeşte acum despre actorul Dan Puric, un cunoscut filorus şi promotor al ideilor naţionaliste.

„Imediat, numele lui Mihai Gâdea a apărut ca unul dintre posibilii candidați ai PSD, informația fiind lansată public de Ion Cristoiu. Gâdea a negat orice posibilitate să accepte un asemenea rol. Și atunci s-a trecut la o altă variantă, cea a cunoscutului actor, regizor și om de cultură Dan Puric. Acesta s-a ferit până acum de politică, dar și-a consolidat celebritatea și credibilitatea în zona mesajelor suveraniste, fiind deseori atacat de presa mainstream pentru felul în care face apel la tradițiile românești și la specificitatea culturii autohtone pentru promovarea cărora a depus întotdeauna eforturi supraomenești”, deschide ideea Sputnik.

Aceştia continuă prin a prezenta criticile ce îi sunt aduse lui Dan Puric drept puncte tari într-o confrontare cu Klaus Iohannis şi prezintă drept un candidat care „ar vorbi pe sufletele românilor.

„Strategii PSD care l-au propus pe Dan Puric să fie candidatul la prezidențiale s-au gândit exact la aceste calități ale regizorului în fața cărora Iohannis nu ar avea replică. Dan Puric nu este Ponta, nu are trufia fostului candidat la prezidențiale învins de Iohannis, nu a fost implicat în politica post-decembristă, așa că nu poate fi târât în mocirla acuzațiilor. Singurul lucru care i s-ar reproșa lui Dan Puric ar fi că este prea naționalist, că își iubește țara și că nu o vrea închinată și vândută puterilor străine, ”acuzații” care i-ar servi de minune posibilului candidat.

Cei care l-au propus pe Dan Puric candidat la prezidențiale din partea PSD au intuit și, probabil, au și verificat prin măsurătorile sociologice necesare, că acesta vorbește pe sufletul poporului român și că reprezintă opusul absolut al lui Iohannis. Tocmai de aceea, o finală Iohannis-Dan Puric ar fi prima dezbatere prezidențială interesantă după multe alegeri în care românii iubitori de țară nu au avut opțiuni reale”, mai scrie Sputnik.

Reamintim că, după ce liderul USR, Dan Barna, a fost la Mihai Gâdea în emisiune și l-a numit „PATRIARH”, propaganda rusească de la Sputnik a dedicat un articol în deschiderea publicaţiei în care îl descrie pe directorul Antenei 3 drept candidatul PSD la președinție (Detalii AICI)