Raluca Turcan, către autoritățile locale: Să luăm măsuri astfel încât în şcoli să fie condiţii de distanţare pentru elevi. Să suplimentăm spaţiile de predare

Raluca Turcan, către autoritățile locale: Să luăm măsuri astfel încât în şcoli să fie condiţii de distanţare pentru elevi. Să suplimentăm spaţiile de predare

Vicepremierul Raluca Turcan a transmis, luni, la o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţia Oraşelor din România (AOR) că trebuie luate măsuri pentru începutul anului școlar2020. Liderul liberal a precizat că în clase trebuie să fie condiţii de distanţare pentru elevi, cerând autorităților să încerce să suplimenteze spaţiile de predare.

Raluca Turcan cere autorităților locale să suplimenteze spațiile de predare pentru elevi

Raluca Turcan a avut o intervenţie luni, în sistem videoconferinţă, la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România. Ea a transmis primarilor că Guvernul lucrează pe mai multe scenarii în privinţa începerii anului şcolar.

Ea consideră că trebuie făcut un efort comun, autorităţi centrale şi autorităţi locale, pentru începerea noul an şcolar în cât mai bune condiţii.

“Vreau să închei, rugându-vă să facem front comun, în perspectiva începerii anului şcolar. Guvernul lucrează pe mai multe scenarii, noi ne dorim revenirea la o viaţă normală şi dacă s-ar putea să condiţiile epidemiologice să ne permită reluarea cursurilor, anului şcolar, faţă în faţă, însă avem şi alte scenarii care să aducă şi elementele de predare online în diferite proporţii şi dacă vom apela şi la predarea online sau la învăţarea faţă în faţă, împreună cu dumneavoastră, cei care investiţi în infrastructura şcolară va trebui să luăm măsuri astfel încât în şcoli în clase să fie condiţii de distanţare pentru elevi, să încercăm să suplimentăm spaţiile de predare astfel încât să avem şi partea de securitate sanitară pentru copii cât şi partea de calitate a serviciilor educaţionale de care se ocupă Ministerul Educaţiei”, a declarat Raluca Turcan, potrivit News.ro.

Cele trei scenarii luate în calcul pentru începerea anului școlar

Anterior, ministrul Educației, Monica Anisie, a spue că sunt luate în calcul trei scenarii pentru începerea anului școlar.

Unul dintre acestea se referă la reluarea cursurilor în mod clasic, cu respectarea strictă a unor măsuri igienico-sanitare impuse de Ministerul Sănătăţii.

Există un ascenariu hibrid, care este cel mai plauzibil în condițiile date, potrivit căruia unii elevi sau studenţi vor fi în sala de clasă şi ceilalţi vor urmări cursurile de acasă, urmând ca aceştia să facă o rotaţie, în funcție de dispozițiile primite de la Ministerul Sănătății.

Al treilea scenariu luat în calcul vizează învăţarea online, prin desfășurarea în continuare a cursurilor acasă.

Tablete pentru toți elevii din țară, încontextul cursurilor online

În acest context pandemic, președinteleKlaus Iohannisa promulgat Legea care prevede obligativitatea de a asigura elevilor sau cadrelor didactice accesul la cerere, la un laptop sau la o tabletă, conectate la internet, de către Ministerul Educației.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor si profesorilor infrastructura necesara, constând în dispozitive şiacces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şolare de e-leaming şi a altor platforme educaţionale agreate”, este prevederea adăugată în legea promulgată de Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:04 - Billie Eilish: A fost dureros să mă maturizez în văzul publicului
10:02 - Preoți falși pe rețelele de socializare: erau contactați de persoane vătămate cărora le promiteau că pot rezolva orice problemă în schimbul unei sume de bani. Prejudiciul se ridică la 80.000 de lei
09:59 - Motivul pentru care Simona Halep a ales să plece din țară înaintea procesului de dopaj: „Vrea să îngroape trecutul”
09:53 - ANPC amână detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie 2023. Horia Constantinescu: Am hotărât să amânăm până după ce va fi implementată noua cotă TVA (VIDEO)
09:45 - La ce metodă inedită a apelat Neymar pentru a evita o nouă accidentare. Ce le-a promis jucătorilor sud-coreeni
09:38 - Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate
09:36 - Cruzime fără limite: Un deputat rus propune trimiterea câinilor fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina
09:32 - Vernisajul expoziției de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” de la Galeria Română are loc marți, ora 19
09:28 - Spitalele de copii din România, pline din cauza virozelor. Medic: „Nu a mai fost niciodată un asemenea val de complicații”
09:12 - Brazilienii, făcuți praf de un fost mare fotbalist pentru dansul de la Cupa Mondială: „Nu-mi vine să cred la ce asist. Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”