Raluca Turcan: Îmi pare rău că sunt singura femeie din Guvern. M-am convins că politica nu e nici pe departe despre egalitatea de gen

Raluca Turcan: Îmi pare rău că sunt singura femeie din Guvern. M-am convins că politica nu e nici pe departe despre egalitatea de gen
Foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat luni seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că îi pare rău că este sinngura femeie care face parte din cabinetul Cîțu și că s-a convins, din nou astfel că ”politica nu e nici pe departe despre egalitatea de gen”. Turcan a explicat cum s-a ajuns la această situație în urma negocierilor cu partenerii de coaliție.

Întrebată cum s-a întâmplat să fie singura femeie din Guvern, în condițiile în care la nivel european există o preocupare importantă legată de crearea unui echilibru între cele două sexe în funcțiile de la nivel înalt, Raluca Turcan a răspuns: ”Îmi pare rău că sunt singura femeie din Guvern și îmi pare rău că sunt singura succesoare a unei femeie în funcția de ministru. M-am convins, poate încă o dată, că politica nu e nici pe departe despre egalitatea de gen. Iau prezența mea în această poziție ca pe o provocare, mai ales că în subordinea Ministerului Muncii este și Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse, unde chiar astăzi am avut o discuție cu președinta să vedem ce putem face pentru îmbunătățirea cotelor de gen, a reprezentativității de gen în funcții cheie, chiar și în politică”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Referindu-se la felul în care au decurs negocierile cu USR-PLUS și UDMR pentru formarea Guvernului, Raluca Turcan a precizat: ”Am avut o regulă în momentul în care am întemeiat această coaliție, și anume că partidele nu exprimă obiecții în legătură cu propunerile de minișltri pe care le realizează partenerii de coaliție, bineînțeles, dacă nu încalcă anumite principii bătute în cuie legate de integritate, de profesionalism și de competență pentru pozițiile cheie. Chiar și așa, în PNL ar mai fi fost loc de doamne în funcții de ministru, cu siguranță.

Eu am vorbit mai puțin despre egalitatea de gen și, în general, despre reprezentativitatea femeilor în politică. M-am preocupat să aplic această egală la funcții de conducere în politică. Eu sunt președinta unei organizații cu rezultate foarte bune în PNL, organizația Sibiu, și în Sibiu am avut, până anul trecut, singura doamnă președintă de Consiliu Județean din țară. De asemenea, avem o doamnă primăriță a Sibiului, am avut reprezentativitate de 30%pe listele pentru Consiliul Județean și Consiliul Local, femei pe locuri eligibile și, de asemenea, am crescut chiar cu 4 colege numărul de primari”.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”