Raluca Turcan, ministrul Muncii, a venit la serviciu cu o mașină electrică: Vreau să dau un semnal public că susțin inițiativa Ministerului Mediului de a institui „Vinerea Verde” (VIDEO)

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a venit la serviciu cu o mașină electrică: Vreau să dau un semnal public că susțin inițiativa Ministerului Mediului de a institui „Vinerea Verde” (VIDEO)

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a venit astăzi la serviciu cu o mașină electrică, pentru a da un semnal public că susține inițiativa Ministerului Mediului de a institui la nivel național „Vinerea Verde”, campaniamenităsă reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Muncii participă la „Vinerea Verde”. Ce a declarat Raluca Turcan, care astăzi a venit la serviciu cu o mașină electrică

„Am venit astăzi la minister cu o bijuterie de mașină electrică, pe care mi-a împrumutat-o ministrul Mediului, Tanczos Barna, și am acceptat această provocare pentru că vreau să dau un semnal public că susțin inițiativa Ministerului Mediului de a institui în România Vinerea Verde. E o inițiativă care dă semnalul și a unei politici publice pe care Guvernul dorește să o aplice, să o lanseze, și anume să fim mult mai atenți cu mediul și să folosim mijloace de transport eco, și fac lucrul acesta pentru că pe fond, dacă te uiți pe cifre, realizezi că în România suntem cu toții responsabili anual aproximativ de poluarea cu 7.000 de kilograme cu dioxid de carbon, ceea ce pe fond ne afectează pe toți. Bun, dacă vom ajunge să îi convingem pe cât mai mulți români să apeleze la mijloace de deplasare prietenoase cu mediul, va trebui și autoritățile locale să fie atente și să creeze facilități pentru ca românii să poată să se deplaseze cu bicicletele sau cu mașinile electrice mult mai mult”, a declarat ministrul Muncii.

Întrebată dacă obișnuiește să meargă în timpul liber cu bicicleta sau cu mașina electrică, Raluca Turcan a afirmat: „Sunt foarte sinceră cu dumneavoastră și vreau să vă spun că, da, merg mult cu bicicleta, dar în timpul liber, ca o pasiune. Nu vreau să fiu ipocrită și să spun că vin sistematic cu bicicleta la birou. Am mai făcut lucrul acesta de câteva ori, când eram vicepremier, însă din nefericire tot timpul suntem presați de timp și poate că de aceea trebuie să vorbim mai mult. Pentru că dacă facem o dată, de două ori, ajunge să devină un comportament pe care să ni-l însușim. În plus, mă gândeam foarte serios la Ministerul Muncii pentru că vom avea oportunitatea să înnoim și parcul de mașini și chiar să apelăm la mașini electrice, pentru că există acum și facilități, fonduri europene pentru achiziția de mașini electrice pentru instituțiile publice. Cunosc primării care au făcut lucrul acesta și au fost foarte mult stimulate să achiziționeze mașini electrice, pentru că politica europeană merge în această direcție”.

„Mărturisesc sincer că astăzi mă gândeam să vin cu bicicleta, pentru că sunt și sportivă. Din nefericire, vremea nu mi-a permis, dar chiar și aici, la Ministerul Muncii, dorim să fixăm un suport pentru ca angajații Ministerului Muncii să poată să vină cu bicicletele la serviciu. Lucrul acesta ar trebui să se întâmple în cat mai multe instituții publice”, a mai spus ministrul Raluca Turcan.