Raluca Turcan: Nu există în Parlament niciun proiect care să prevadă creșterea obligatorie a vârstei de pensionare și nici în PNRR nu există acest lucru (VIDEO)

Raluca Turcan: Nu există în Parlament niciun proiect care să prevadă creșterea obligatorie a vârstei de pensionare și nici în PNRR nu există acest lucru (VIDEO)
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Deputata PNL Raluca Turcan a declarat marți, pentru B1 TV, că nu există în Parlament niciun proiect care să prevadă creșterea obligatorie a vârstei de pensionare și nici în PNRR nu există vreun astfel de obiectiv. Precizarea vine în contextul în care Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a transmis, tot marți, că „PSD se opune creșterii vârstei de pensionare” și că „trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Gabriela Mihai.

Raluca Turcan: Nu există niciun proiect de creștere obligatorie a vârstei de pensionare

„Afirmația mea rămâne în picioare: e un fake news creat de PSD, pe care PSD se așteaptă probabil tot el să-l rezolve, pentru că, în momentul de față, nu există în Parlament niciun proiect care să prevadă creșterea obligatorie a vârstei de pensionare și nici în PNRR nu există obligativitatea creșterii vârstei de pensionare.

Una să vorbești despre creșterea vârstei de pensioanre și alta e să creezi oportunități ca oamenii, dacă doresc să rămână în activitatea profesională. Deci nu am avut niciun proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare. E o dezinformare.

Exista un proiect care interzicea cumulul pensiei cu salariul la stat și dacă sunt persoane care doresc să rămână în activitatea profesională să aibă acest drept să opteze. Punct! Ce a inventat PSD e doar la nivel de invenție, nu există niciun proiect de lege care să prevadă creșterea vârstei de pensionare și nici în PNRR nu există acest lucru”, a declarat fostul ministru al Muncii.

La remarca jurnalistei că Marcel Boloș (PNL), ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a spus că în PNRR e prevăzută majorarea vârstei de pensionare, Turcan a afirmat: „Nu, nu este. În PNRR există două aspecte legate, să spunem, de această componentă: în perspectivă egalizarea vârstei de pensionare între femei și bărbați și crearea de oportunități din partaa statului pentru rămânerea în activitatea profesională”.

„Acum, pe legea în vigoare, e prevăzută o creștere graduală a vârstei de pensionare la femei. Acum e de 61 de ani. Deci pe legea în vigoare se prevede o creștere graduală până la 63.

Există o decizie a Curții Constituționale care spune că dacă femeile vor să mai rămână în activitatea profesională, pot să o facă până la aceeași vârstă cu bărbații. Deci nu există nicăieri o decizie de obligativitate a creșterii vârstei de pensionare”, a mai explicat Raluca Turcan.

Va crește vârsta de pensionare în viitor?

Întrebată dacă în viitor ne putem aștepta, totuși, la creșterea vârstei de pensionare, Raluca Turcan a afirmat: „Răspunsul e simplu: Nu! (pauză) Mai mult decât atât (râde) orice aș spune risc ca amatorii de dezinformări să răstălmăceaască. Rspunsul e simplu: nu vom asista la o creștere a vâstei de pensionare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)