Raluca Turcan susține că baronii PSD vor amânarea alegerilor locale pentru a avea mai multe şanse de a fi realeşi, prin erodarea guvernării liberale

Raluca Turcan susține că baronii PSD vor amânarea alegerilor locale pentru a avea mai multe şanse de a fi realeşi, prin erodarea guvernării liberale
Foto: Facebook / Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a susținut că unii baroni locali ai PSD forțează amânarea alegerilor locale în speranța că, în timp, guvernarea PNL se va eroda, iar șansele lor de a fi realeși vor crește. Liderul liberal a mai afirmat că unii dintre acești lideri locali sunt apropiați de președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

Raluca Turcan explică motivul pentru care unii PSD-iști vor amânarea alegerilor locale

„Unii care riscă să piardă alegerile sunt chiar în proximitatea zero a lui Ciolacu şi aici o includ pe Firea. Și marele baron Oprişan susține amânarea alegerilor şi mai sunt câţiva baroni PSD care vor fi scoşi din administraţia locală şi atunci îşi imaginează că, amânând alegerile, vor reuşi ca, printr-un atac constant la Guvern, eventual o moţiune de cenzură care să lase Guvernul fără pârghia esenţială de Ordonanţă de Urgenţă pentru o acţiune rapidă, să afecteze exerciţiul guvernării, PNL să aibă de suferit electoral şi atunci, ignorând interesele oamenilor, să încerce să câştige alegerile”, a explicat Raluca Turcan, pentru Realitatea Plus.

Vicepremierul a mai spus că nu exclude situația „hilară” în care social-democrații, majoritari în Parlament, să decidă amânarea alegerilor locale, deși data de 27 septembrie a fost stabilită tot de ei: „Ei acum încearcă apa cu degetul. Dacă oamenii nu reacţionează, e posibil să ajungem la situaţia total hilară în care ei au stabilit data alegerilor, ei au prelungit mandatul aleşilor locali prin majoritatea pe care o au în Parlament şi tot ei să se răzgândească”.

Florin Cîțu: „PSD-știi au acţionat ca nişte criminali şi acum, dintr-odată, îi interesează sănătatea oamenilor și vor amânarea alegerilor”

O reacție acidă pe acest subiect a avut și Florin Cîțu, colegul de la Finanțe al Ralucăi Turcan. El a afirmat că PSD nu vrea amânarea alegerilor din prea mare grijă pentru sănătatea românilor, ci pur și simplu pentru că sunt conștienți că le vor pierde „usturător”.

Cîțu a remarcat faptul că social-democrații au minimizat luni întregi pericolul epidemiei de coronavirus și fix acum, în prag de alegeri, i-a lovit brusc îngrijorarea pentru sănătatea oamenilor: „Nu poţi să spui opt luni că nu există această criză, să joci poker cu sănătatea românilor, au acţionat ca nişte criminali şi acum să spui dintr-odată ne interesează”.

Liberalul a mai spus că s-au cheltuit sume consistente tocmai pentru ca alegerile să se desfășoare în deplină siguranță sanitară.

Și premierul Ludovic Orban a dat asigurări că alegerile locale se pot desfășura pe 27 septembrie: „Am văzut declarațiile năstrușnice ale liderului PSD privitoare la o posibilă amânare a alegerilor. Din punctul meu de vedere, alegerile se pot ține fără niciun fel de probleme în data de 27 septembrie. Noi am pregătit un ordin prin care să asigurăm măsuri de protecție sanitară pe toată perioada derulării campaniei electorale și, de asemenea, în ziua votului în cursul procesului de votare. De altfel, s-au depus candidaturile”.

„Organizarea scrutinului în siguranță este posibilă dacă vom respecta cu toții un set de reguli. Fac apel la responsabilitate, mai ales din partea candidaților și echipelor de campanie. Nu-i expuneți pe oameni pericolului. Orice încălcare a normelor va trebui drastic sancționată”, a insistat, la rândul său, președintele Klaus Iohannis.