Rareș Bogdan (PNL): Nu negociem cu AUR și cu PSD / Dacă Dacian Cioloș nu reușește să strângă voturile necesare pentru a trece Guvernul, se va dovedi a fi un simplu aventurier politic iresponsabil

Rareș Bogdan (PNL): Nu negociem cu AUR și cu PSD / Dacă Dacian Cioloș nu reușește să strângă voturile necesare pentru a trece Guvernul, se va dovedi a fi un simplu aventurier politic iresponsabil
Foto: Rareș Bogdan / Facebook

PNL nu va negocia cu AUR și PSD pentru susținerea Guvernului, a declarat eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele liberalilor, joi seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Rareș Bogdan, pe B1 TV: „Ce vă pot spune 100% este că soluția noastră este una de construire a majorității”

„Dacă domnul Cioloș nu reușește să strângă voturile necesare pentru a trece Guvernul (…) și se dovedește a fi un simplu aventurier politic iresponsabil care de fapt nu avea în spatele său o coaliție cum a avut la moțiune cu AUR și cu PSD, atunci sigur că Președintele României va fi nevoit să facă o nouă rundă de discuții, de consultări pentru a sta de vorbă cu partidele politice și a găsi soluție. Noi sigur că vom căuta soluții. Ce vă pot spune 100% este că soluția noastră este una de construire a majorității. Sigur că noi ne dorim ca cei din USR să ne voteze, să susțină un Guvern PNL și să se întoarcă”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL, care în aceeași emisiune a reiterat că partidul îl susține în continuare pe Florin Cîțu pentru funcția de premier.

PNL nu va negocia cu AUR, spune Rareș Bogdan.

„Văd că se tot agită – sigur, pentru audiență – domnul Simion. Noi cu AUR, ca să fie lucrurile clare, procedăm exact ca CDU în Germania sau ca Le Republicain în Franța cum nu discută ei cu AfD sau cu Frontul Național, noi nu stăm de vorbă cu AUR pe acest subiect. Nu avem nevoie de AUR în niciun fel, mai ales că văd că tot agită lucruri și afirmă că eu am vorbit cu domnia sa. Păi mi-a scris trei mesaje în care mi-a spus că îl fac extremist și că în familia europeană, pe care eu o cunosc, el nu face parte din extremiște, din ID, ci (…) e alături de PiS din Polonia, de Fidesz din Ungaria, și i-am zis `am înțeles că nu faci parte din extremiști, dar comportamentul e din acesta, mai bine ți-ai vedea de treabă și ai lăsa în pace moțiunile de cenzură, să nu te bagi în bucătăria internă a altor partide`. Să fie clar, nu negociem cu AUR, nu vrem niciun vot de la AUR”, a adăugat liberalul.

Întrebat dacă PNL ia în calcul o negociere cu PSD, el a spus: „Nu, nu se pune problema de așa ceva”.