Referendumul pentru unificarea Buzăului cu comuna Țintești a picat. Constantin Toma: Cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România

Referendumul pentru unificarea Buzăului cu comuna Țintești a picat. Constantin Toma: Cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România

Primarul Buzăului, Constantin Toma, s-a arătat de părere că o eventuală unificare a municipiului cu comuna Țintești  „ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top”. Declarația edilului vine în contextul care referendumul de duminică a eșuat din cauza prezenței scăzute la urne.

Referendumul pentru unificarea Buzăului cu comuna Țintești a picat. Cum a reacționat Constantin Toma

„Dragi buzoieni, respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Țintești! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România. Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca și până acum, să vă îmbunătățim viața de zi cu zi și să identificăm și să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul orașului nostru. Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspirația, viziunea și energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului. Mulțumesc din tot sufletul buzoienilor ce și-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca și mine, în acest proiect! Dar, în continuare, țin să vă asigur că voi rămâne același primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine. Doamne ajută-ne!”, a scris primarul Buzăului, duminică seară, pe Facebook.

În Buzău au participat la vot doar 10,68% dintre alegători, iar în comuna Țintești prezența a fost de 43,03%, însă, potrivit legii, pentru a fi valabil referendumul era nevoie de participarea a cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele locale permanente, precum și de o majoritate absolută care să voteze pentru comasarea celor două localități, transmite Agerpres.

Proiectul de unificare a pornit de la faptul că municipiul Buzău nu se mai poate extinde pentru investiții majore, fie ele publice sau private, iar alipirea comunei Țintești ar fi asigurat viitorului oraș o suprafață administrativă de 153,4 kilometri pătrați.