Rovana Plumb pierde postul de comisar european odată cu dispariţia lui Dragnea: Pentru cine a negociat premierul Dăncilă la Bruxelles

Rovana Plumb pierde postul de comisar european odată cu dispariţia lui Dragnea: Pentru cine a negociat premierul Dăncilă la Bruxelles
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Odată cu finalizarea alegerilor europarlamentare, toată discuţia s-a mutat pe negocierile pentru desemnarea comisarulor european din partea fiecărei ţări şi portofoliul ce îi este acordat.

Dispariţia lui Liviu Dragnea de pe scena politică odată cu condamnarea la închisoare îi este fatală Rovanei Plumb în lupta pentru obţinerea postului de comisar european. Conform unor surse citate de Adevărul, numele acesteia a fost uitat de premierul Viorica Dăncilă, care a negociat în deplasarea la Bruxelles pentru alte nume grele din PSD.

Conform surselor menţionate, România are cele mai mari şanse să primească postul de comisar european pentru Transporturi, iar numele vehiculat pentru ocuparea acestui post este cel al lui Eugen Teodorovici, actual ministru de Finanţe.

Mai sunt luate în calcul şi alte portofolii europene precum Politica Regională şi Agenda Digitală, cu două nume-surpriză: Mircea Geoană şi Victor Negrescu.

„Rovana Plumb a rămas iar pe dinafară. Dacă Dragnea ar fi fost în libertate, Rovana, favorita sa, ar fi fost propunerea Guvernului pentru portofoliul Mediului“, susţine unul dintre liderii PSD pentru „Adevărul“.

De atlfel, Dragnea a anunţat-o pe Rovana Plumb drept viitor comisar european şi în timpul mitingului de la Târgovişte şi în ultima emisiunea înainte de alegerile europarlamentare.

“Eu vă spun ceva. Eu mi-aș dori foarte mult ca Rovana Plumb să fie comisar european, din partea României”, a afirmat Liviu Dragnea, pe 24 mai. (Detalii AICI)