Sar scântei în PNL. Săftoiu: Candidații la parlamentare să scrie un eseu cu gramatica din dotare. Tușa: Colegii mei nu sunt agramaţi sau reduşi mintal, cum sugerează doamna Săftoiu

Sar scântei în PNL. Săftoiu: Candidații la parlamentare să scrie un eseu cu gramatica din dotare. Tușa: Colegii mei nu sunt agramaţi sau reduşi mintal, cum sugerează doamna Săftoiu
Foto: romaniatv.net

Spiritele s-au încins în PNL după ce Adriana Săftoiu a declarat că ar vrea să le ceară candidaţilor un eseu privind motivaţia de a participa la alegeri, pentru a vedea dacă aceștia folosesc corect gramatica limbii române. O primă replică a venit din partea Dianei Tușa, care a susținut că liberalii nu sunt nici agramați, nici reduși mintal, așa cum sugerează colega ei.

”Mă gândesc cum ar fi să am posibilitatea să le cer tuturor celor care vor să candideze să scrie un eseu despre motivul pentru care vor să candideze încă o dată sau prima dată. Fără să fie ajutaţi de un consilier, de un prieten, de goagăl. Să scrie ei, simplu, care cred că le este misiunea. Cu gramatica din dotare, fără să fie obligaţi să gloseze pe teme filosofice de morală politică”, a scris pe Facebook Adriana Săftoiu.

Aceasta a mai precizat în postare că românii ar aprecia sinceritatea în cazul în care unii pur și simplu ar recunoaște că vor să fie parlametari pentru că altfel ar rămâne fără loc de muncă: ”Electoratul ar aprecia măcar sinceritatea lor, chiar şi a celor care vor recunoaşte că fără un loc în Parlament nu mai au nici un loc de muncă. Cetăţenii au dreptul să ştie cum îşi prefigurează misiunea viitorii candidaţi. De ce mai vor încă o dată în Parlament sau pentru prima dată”.

Diana Tușa a reacționat dur după această propunere: “Nu am înţeles niciodată, şi nici nu cred că o să pot înţelege, ce-i determină pe unii să-şi umilească colegii, care este motivaţia lor interioară pentru a face acest lucru… Mai mult, nu înţeleg de ce să îi supui unor umilinţe publice în condiţiile în care, ştim cu toţii, listele sunt deja bătute în cuie, e drept! criteriile de desemnare încă nu…”.

Deputata a mai spus că ai ei colegi nu sunt agramați sau reduși mintal cum sugerează Săftoiu.

“Colegii mei nu sunt agramaţi, reduşi mintal sau asistaţi sociali, cum sugerează doamna Săftoiu. Unii dintre ei chiar lucrează la Programul de Guvernare al ‪PNL‬. Să înţelegem că acest program este făcut de agramaţi şi de oameni fără ocupaţie???”, a mai scris Tușa pe Facebook.

În final, aceasta și-a întrebat mai mulți colegi de partid “dacă se bagă la un eseu”: “P.S. Chiar dacă nu m-am înscris în simulacrul ”competiţiei interne” pentru un nou mandat, sunt gata oricând să particip la un concurs de gramatică a limbii române cu fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, doamna Săftoiu Adriana. ‪#‎OvidiuRaeţchi‬, ‪#‎CatalinPredoiu‬, ‪#‎RaduZlati‬, ‪#‎AndreeaPaul‬,‪#‎MihaiVoicu‬, ‪#‎GheorgheIalomitianu‬, ‪#‎AlinaGorghiu‬, ‪#‎DanielGheorghe‬,‪#‎SulfinaBarbu‬, ‪#‎RăzvanMironescu‬, ‪#‎HoriaCristian‬, #‎AncaBoagiu‬,‪#‎DanCristianPopescu‬, ‪#‎EugenNicolaescu‬, vă băgaţi la un ”eseu”?”

Urmăriți B1TV.ro și pe