Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu: „Sunteți plătit de USR. O caricatură de jurnalist” / „Sunteți o nesimțită. Nu fiți mahalagioaică!”

Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu: „Sunteți plătit de USR. O caricatură de jurnalist” / „Sunteți o nesimțită. Nu fiți mahalagioaică!”
foto: Facebook

Senatoarea Diana Șoșoacă și jurnalistul Grigore Cartianu au fost protagoniștii unui adevărat scandal marți seară, într-o emisiune de la postul Realitatea Plus, unde cei doi s-au contrazis pe diverse teme – în cele din urmă, după schimburi tensionate de replici, parlamentara a părăsit emisiunea.

Scandal între senatoarea Diana Șoșoacă și jurnalistul Grigore Cartianu, într-o emisiune televizată. Ce acuzații și-au adus cei doi

Conflictul verbal dintre cei doi a pornit de la acțiunile publice ale senatoarei, inclusiv de la situația minerilor din Valea Jiului, potrivit Adevărul. În acest context, Diana Șoșoacă a afirmat că a participat la Mineriada din 25 septembrie 1991, unde ar fi fost bătută de mineri și jandarmi.

„Vorbeşte un om care a fost bătut şi de jandarmi şi de mineri. Îmi aduc foarte bine aminte, că aveam 15 ani jumătate, când eram cu capul în jos şi mi se dădea efectiv în spate cu bate am observat nişte pantofi de lac. Minerii nu au pantofi de lac, deci cine era acolo între minerii aceştia? (…) Aia a fost o lovitură de stat, şi-au bătut joc de mineri”, a spus Diana Șoșoacă.

Grigore Cartianu a vrut apoi să prezinte câteva „neadevăruri” pe care le-ar fi spus senatoarea în discuția cu minerii de la Lupeni. În replică, Diana Șoșoacă a afirmat:„Am să vă rog să vă limitaţi limbajul, dacă tot sunteţi jurnalist. Mie nu îmi spuneţi că sunt neadevăruri!”.

Chiar și așa, jurnalistul și-a continuat ideea și a declarat că unul dintre neadevărurile spuse de senatoare minerilor este acela că în Germania s-ar fi închis toate minele. De partea cealaltă, Diana Șoșoacă a afirmat: „Minele s-au deschis și la acest moment dumneavoastră sunteți plătit de USR!”.

„Asta e o calomine”, a replicat Grigore Cartianu.

Scandalul a atins noi cote atunci când Diana Șoșoacă a invocat un articol de presă despre Grigore Cartianu, articol în care se susținea că jurnalistul „își trage rădăcinile” din fosta Securitate și că „de-a lungul timpului a supt de la Voiculescu, apoi de la Patriciu, acum a devenit mulgătoarea USR. Putoarea la putoare trage”.

„Nu vă e ruşine să invocaţi aceste minciuni? Cum adică Securitate? Sunteţi o nesimţită. O nesimţită ordinară!”, a fost reacția lui Grigore Cartianu, iar cei doi au început să vorbească în același timp.

Spiritele au părut că se calmează, iar la un moment dat Grigore Cartianu a acuzat-o pe senatore de o încălcare a legii în Valea Jiului pe motiv că nu a purtat mască și s-a îmbrățișat cu oamenii din mulțime.

„Cineva care nu cunoaște legea, nici măcar limitele jurnalismului”, i-a răspuns Diana Șoșoacă, ironic. Vădit nervos că a fost întrerupt din nou, Grigore Cartianu i-a transmis: „Nu fiţi mahalagioacă! Nu e în stare să asculte o frază până la capăt!”.

În cele din urmă, senatoarea Diana Șoșoacă a părăsit emisiunea, spunând că nu stă alături de „o asemenea caricatură de jurnalist”.