Schimb de replici între social-democrați și Florin Cîțu. PSD: ”De ce ascunde PNL bugetul pe 2021?”/ Cîțu: ”De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?”

Schimb de replici între social-democrați și Florin Cîțu. PSD: ”De ce ascunde PNL bugetul pe 2021?”/ Cîțu: ”De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?”
Foto: gov.ro

Schimb de replici pe Facebook între ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și reprezentanții PSD. Membrul Guvernului liberal le răspunde social-democraților care s-au întrebat ”de ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021”. ”De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?”, a reacționat Cîțu.

PSD, despre Guvern: ”Dacă l-ar prezenta public, bugetul ar demasca toate măsurile de austeritate pregătite pentru 2021”

Într-o postare pe rețeaua socială, PSD a acuzat Executivul Orban că ”ascunde bugetul pe anul 2021” pentru că ar pregăti mai multe măsuri de austeritate pentru anul următor. Potrivit acestora, Guvernul ar urma să reia discuțiile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) șiamână publicarea datelor privind bugetul în contextul în care urmează alegerile parlamentare.

”De ce ascunde #PNL bugetul pe anul 2021? Pentru că urmează redeschiderea discuțiilor cu FMI, iar Guvernul Orban urmează să majoreze TVA, să taie – așa cum au mai făcut! – salarii și să concedieze masiv pentru a acoperi găurile din buget produse prin măsurile haotice din acest an.

Dacă l-ar prezenta public, bugetul ar demasca toate măsurile de #austeritate pregătite pentru anul următor. Însă PNL nu își permite aflarea adevărului înainte de alegeri!”, se arată în mesajul publicat pe pagina oficială a Partidului Social Democrat.

PSD: ”De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021?”

Replica lui Florin Cîțu la întrebarea PSD despre bugetul pe 2021: ”De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?”

Replica lui Florin Cîțu a venit la scurt timp.

”De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! La întrebarea «de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021» nu se poate raspunde decât cu o altă întrebare: de ce pun proștii întrebări când oricum nu înțeleg răspunsurile? #RomaniaFaraPSD”, a fost răspunsul oficialului guvernamental.

Florin Cîțu, replică pentru PSD: ”De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?”

Anterior, ministrul Florin Cîțua acuzat PSD de subminarea economiei naționale și a anunțat că, la începutul anului viitor, va cere noului Parlament să înființeze o comisie de anchetă cu privire la execuția bugetară din perioadă 2017- 2019.

“Ciolacu și gașcalui sunt vinovați și trebuie să plătească pentru subminarea economiei naționale!

În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de anchetă parlamentară pentru execuția bugetară în perioadă 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA.

În perioadă 2017-2019 România a fost singură țară din UE în care a crescut deficitul bugetar. Deficitul bugetar a crescut deșiPSDa crescut taxe/impozite/accize existente și a introdus taxe în toate sectoarele din economie. Vom arată unde s-au dus acești bani din taxe suplimentare și cum a fost deturnată destinația lor. (cam cum s-a întâmplat la Primăria Municipiului București dar la o scară mai mare)”, a scris ministrul Finanțelor, tot într-o postare pe Facebook.

Ludovic Orban: Dorinţa noastră este ca bugetul pe 2021 să fie dezbătut de cătreParlamentul nou ales

În ceea ce privește bugetul pentru anul 2021, premierul Ludovic Orban preciza recent că își dorește ca legea bugetului pe anul viitor să fie votată de noul Parlament, ales în urma scrutinului de la începutul lunii decembrie.

„Noi întocmim proiectul de buget și sigur că aş prefera ca bugetul să fie votat deParlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că acesta va reflecta voinţa actuală, împrospătată a românilor. NoulParlamentva reflecta opţiunile politice actuale ale românilor. (…) Chiar dacă noi întocmim proiectul de buget, dorinţa noastră este ca el să fie dezbătut de cătreParlamentul nou ales”, spunea Ludovic Orban în urmă cu câteva săptămâni.