Se ridică măsura carantinei în localitatea Aroneanu, unde rata de infectare a scăzut semnificativ. Anunțul făcut de Costel Alexe

Se ridică măsura carantinei în localitatea Aroneanu, unde rata de infectare a scăzut semnificativ. Anunțul făcut de Costel Alexe
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, anunţă că se ridică măsura carantinei în localitatea Aroneanu, din noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 00.00.

Încă o localitate din municipiul Iași iese din carantină

Hotărârea a fost luată după ce rata de infectare în zona vizată a scăzut semnificativ. Dacă în ultimele săptâmâni incidența era de 10,27 la mie, acum a ajuns la 4,62 la mia de locuitori.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi ridică în această noapte măsura carantinării în cazul satului Aroneanu – începând cu 3 ianuarie 2021, ora 00:00. Aşadar, măsurile luate au funcţionat, iar efortul comun al respectării acestor măsuri de către cetăţeni se reflectă în rezultatele înregistrate astăzi. Vă doresc multă sănătate tuturor şi putere de a fi în continuare vigilenţi în a vă proteja de acest virus”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, Costel Alexe.

Fostul deputat a anunțat că rata de infectare a scăzut de la 10,27 la mia de locuitori, cât era pe 19 decembrie 2020 la momentul deciziei de a institui carantina, la o rată actuală de 4,62 cazuri la 1.000 de locuitori.

Focar Covid-19 în Penitenciarul Iaşi

În urmă cu trei săptămâni,24 de deţinuţi de la Penitenciarul Iaşi au fost confirmaţi pozitiv pentru noul coronavirus. Deţinuţii infectaţi au fost transferaţi la Penitenciarul spital Poarta Alba. De asemenea, contacţii direcţi ai acestora au intrat în carantină.

Judeţul Iaşi are sâmbătă 76de noi contaminări, dintr-un total de 22.611. Rata de infectare este de 1,14 la mia de locuitori.