Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)

Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
Foto: Facebook @ Siegfried Mureșan

Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, căci acest proces a început, el este unul ireversibil, iar destinația este clară, dar sunt mai multe etape de parcurs, a declarat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Siegfried Mureșan (PNL), pe B1 TV: „Plenul Parlamentului European a fost plin astăzi, plin de europarlamentari care s-a văzut clar că sunt de partea Republicii Moldova”

Întrebat cum a fost primit discursul istoric pe care l-a susținut președinta Republicii Moldova în Parlamentul European, eurodeputatul a explicat: „Plenul Parlamentului European a fost plin astăzi, plin de europarlamentari care s-a văzut clar că sunt de partea Republicii Moldova. În urmă cu două săptămâni am adoptat o rezoluție clară privind Republica Moldova în plenul Parlamentului European, cel mai ambițios document adoptat vreodată de instituțiile europene privind Republica Moldova, și acea rezoluție a fost susținută de șase din cele șapte grupuri politice din Parlamentul European și am cerut atunci acordarea statutului de țară candidată la Uniunea Europeană Republicii Moldova”.

„Am avut astăzi confirmarea susținerii de care Republica Moldova se bucură astăzi în plenul Parlamentului European. Discursul Maiei Sandu a fost întrerupt de aplauze în mai multe rânduri. Toate grupurile politice pro-europene au susținut afirmațiile Maiei Sandu, de exemplu, ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată, deci un discurs care s-a bucurat de susținere”, a adăugat Siegfried Mureșan.

Parlamentul European, spune el, a arătat că apreciază efortul Republicii Moldova pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina.

„S-a văzut clar că Parlamentul European apreciază efortul făcut de cetățenii Republicii Moldova și de autoritățile de la Chișinău în sprijinul refugiaților ucraineni, deschiderea de care oamenii din Republica Moldova au dat dovadă”, a continuat liberalul.

La capătul discursului, Maia Sandu a fost aplaudată la scenă deschisă.

„Cel mai important lucru, Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, căci acest proces a început, el este unul ireversibil, destinația este clară, dar sunt, evident, mai multe etape de parcurs, etape în care instituțiile Uniunii Europene sunt implicate, inclusiv Parlamentul, și președinta a cerut sprijin. La finalul discursului a fost o rundă foarte lungă de aplauze în picioare ale parlamentarilor și un sprijin foarte larg pentru Republica Moldova în Parlamentul European”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Urmăriți B1TV.ro și pe