Sindicalistul Marius Petcu, în stenogramele DNA: "Dacă vreţi vă dau în lei, da’ ziceaţi că vreţi euro"

Sindicalistul Marius Petcu, în stenogramele DNA: "Dacă vreţi vă dau în lei, da' ziceaţi că vreţi euro"
Foto: evz.ro

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a fost prins în flagrant în timp ce negocia mita primită de la omul de afaceri Petre Scrieciu, ce doi discutând inclusiv despre moneda în care banii ar fi trebuit să-i fie daţi lui Petcu, se arată în referatul procurorilor care au propus arestarea sindicalistului.

Petcu a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu „o vilă în Predeal, în valoare de 200.000 de euro”. Pentru a nu exista suspiciuni, proprietatea a fost trecută pe numele soţiei sindicalistului, Claudia Petcu.

Potrivit stenogramei procurorilor, Marius Petcu îi cere în repetare rânduri omului de afaceri „tranşa” de bani: „Patruzeci de mii totul, da?(…) Tre’ să facem o discuţie pe sume. (…) Pe decembrie nu mi-ai mai dat!”, cei doi discutând şi moneda în care banii trebuie să fie plătiţi.

“Şi vă dau acum ceva. I-am schimbat la euro că, că…Patruzeci de mii! (…).Dacă vreţi vă dau în lei, da’ ziceaţi că vreţi euro!”, spune Petre Scrieciu, într-o stenogramă reprodusă de Gândul.

Dosarul procurorilor cuprinde stenogramele a numeroase discuţii în care Marius Petcu şi Petre Scrieciu negociază tranşele în care să fie plătită mită, lidelul sindical cerându-şi în repetate rânduri „comisioanele”.

Procurorii au cerut arestarea liderului CNSLR-Frăţia sub acuzaţia de luare de „mită din cotizaţiile membrilor de sindicat”, „plătiţi din salarii mici”, în timp ce era desemnat public să le susţină interesele.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri seară, cercetarea în libertate a liderului sindical, prins luând mită 40.000 de euro, banii fiind ceruţi lui Petre Scrieciu pentru ca acordarea unei lucrări.

Marius Petcu a fost eliberat vineri noapte din arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

Totodată, pe 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit prin intermediat o proprietate situată în staţiunea Predeal, în valoare de circa 200.000 euro.

„Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare”, se mai arată în raportul procurorilor.

Cei 40.000 de euro primiţi joi de sindicalist, când a fost prins în flagrant delict, reprezentau tranşele pe lunile ianuarie şi februarie 2011.

Marius Petcu a luat cei 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, el declarând că banii reprezentau un împrumut pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri în urmă cu două luni.

Marius Petcu, mită negociată

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:02 - Andreea Bălan, declarații neașteptate! Care este adevăratul motiv pentru care ea și Keo s-au despărțit: „Nu mai eram prezentă și el a căutat în altă parte”
17:01 - Ce au descoperit speologii într-o peșteră din România: Comorile de zeci de mii de ani găsite în Apuseni, fascinante
16:52 - Copil transportat la spital după ce a fost mușcat de un câine în Sectorul 1 al Capitalei
16:48 - Anchetă horror: Român din Scoția, acuzat de apartenență la o sectă specializată în castrări umane. Ion vindea apoi filmările
16:46 - Chin de trei ani pentru mai mulți minori. Un bărbat i-a obligat să-i trimită filmări indecente / Individul se află în arest
16:36 - Rusia anunță că nu va participa la „Ora Pământului” după ce a desemnat drept „agent străin” organizaţia aflată în spatele acestei iniţiative
16:35 - Crainicul lui Dinamo explică de ce le-a cerut suporterilor să înapoieze mingea: „Antrenorul de juniori, atunci când nu vine mingea înapoi, mai că plânge. Nu cerșim, dar nici nu suntem City”
16:26 - Turist blocat peste noapte pe munte, recuperat cu elicopterul. Bărbatul a stat în zăpadă îmbrăcat doar cu pantaloni scurţi și o bluză (VIDEO)
16:23 - Când este recomandat să rezervăm biletele de avion pentru a le cumpăra mai ieftin / Câteva trucuri pentru cei care nu vor să plătească prea mult
16:15 - Klaus Iohannis, la Consiliul European: Este necesar un sprijin suplimentar și consistent al UE pentru a consolida reziliența Republicii Moldova în fața amenințărilor cu care se confruntă din partea Rusiei