Site-ul G4Media continuă să fie ținta unui atac informatic masiv, declanșat după un articol despre dosarul de plagiat al lui Ciucă. Redacția a depus plângere penală la DIICOT

Site-ul G4Media continuă să fie ținta unui atac informatic masiv, declanșat după un articol despre dosarul de plagiat al lui Ciucă. Redacția a depus plângere penală la DIICOT

Site-ul G4Media continuă să fie ținta unui atac informatic masiv de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service). Acesta a început miercuri seară, ținte fiind atunci o secție a site-ului și un articol despre dosarul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă, președintele PNL. Jurnaliștii G4Media scriu că atacul a continuat joi și vineri. Joi, ei au depus o plângere penală la DIICOT. De asemenea, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – S.C.C.I. s-au autosesizat.

Continuă atacul informatic asupra G4Media

Presslabs, compania care furnizează serviciul de găzduire al G4Media, a explicat că atacul constă în trimiterea unui număr imens de cereri de accesare a site-ului. De exemplu, într-un interval de 12 ore au fost peste 600 de milioane de cereri de accesare.

Atacul a început miercuri seară, în jurul ore 21.10, și continuă și acum.

Redacția G4Media a depus joi o plângere penală la DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 362 și 363 din Codul Penal. Astfel, a fost restricționat, fără drept, accesul la datele informatice de pe site-ul G4Media și, în același timp, a fost perturbat grav, fără drept, funcționarea unui sistem informatic.

Tot joi, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – S.C.C.I. s-au sesizat din oficiu. Poliția a anunțat că sesizarea urmează să fie înaintată către DIICOT pentru continuarea cercetărilor.

G4Media a relatat pe larg despre dosarul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă

Jurnaliștii G4Media au scris pe larg despre modul în care premierul Nicolae Ciucă a încercat, și a reușit până acum, să blocheze în instanță verificarea tezei sale de doctorat, suspectă a fi plagiat, de către CNATDCU, singura instituție abilitată să facă acest lucru. Asta deși însuși Ciucă a spus că are încredere în munca sa și nu are nicio problemă ca teza să fie verificată.

În instanță, premierul a obținut două soluții favorabile, una dată de judecătoarea Ionela Tudor, care s-a apucat să facă politică în motivarea deciziei, invocând nevoia de stabilitate a țării în perioadă de criză, alta pronunțată de Marius Iosif, judecător care de-a lungul timpului a primit funcții chiar de la PNL și care s-a pensionat la scurt timp de la anunțarea hotărârii.

Există suspiciuni că procesul de repartizare aleatorie a dosarului în cadrul Curții de Apel București a fost viciat ca acesta să ajungă la Iosif, un apropiat de PNL, partidul condus azi de Ciucă.

Miercuri, zi în care a început atacul informatic, G4Media a scris, citând surse multiple, că Parchetul General cercetează modul în care a avut loc repartizarea dosarului lui Ciucă. Acest articol a devenit ținta atacului informatic ce continuă de atunci.

Urmăriți B1TV.ro și pe