Sondaj CURS: 72% dintre bucureșteni nu mai au încredere în Nicușor Dan

Sondaj CURS: 72% dintre bucureșteni nu mai au încredere în Nicușor Dan
George Simion și Nicușor Dan

Aproape nimeni nu mai are încredere în Nicușor Dan. După ce a fost criticat vehement de opoziție, partidele care l-au susținut în campanie, PNL și USR, s-au dezis de edilul local. Mai mult, cetățenii Bucureștiului și-au exprimat dezamăgirea în cadrul unui studiu sociologic.

Fondatorul USR s-a prăbușit în sondajele de opinie. 72% dintre bucureșteni au o părere „proastă” și „foarte proastă” de prestația lui Nicușor Dan la Primăria București, în timp ce doar 26% sunt mulțumiți de edilul local.

Pe cine ar alegeri bucureștenii în locul lui Nicușor Dan

Potrivit aceluiași studiu, cea mai mare problemă a bucureștenilor este traficul – 42%. Pe locul al doilea este încălzirea – 25%, urmată de poluare – 21%, drumurile – 19%, colectarea gunoiului – 17%, curățenia – 17%, problema parcărilor – 14%.

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, majoritatea bucureștenilor ar vota cu o administrație propusă de PSD – 34%. USR a scăzut puternic, până la 17%, la egalitate cu PNL. Pe 3 este AUR – 13%, urmat de PMP – 6%, PPUSL – 5%, PRO România –  2%, FD – 2% și APP – 2%.

Sondajul a fost realizat de CURS, telefonic, în perioada 14-20 ianuarie 2022, pe un eșantion de 1.000 de subiecți.

Demiterea lui Nicușor Dan, un scenariu din ce în ce mai discutat în spațiul public

În prezent, mai multe grupuri civice și politice desfășoară o campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Nicușor Dan. La finalul anului trecut au fost raportate 100.000 de semnături centralizate.

Despre demiterea fostului matematician a vorbit și Rareș Bogdan, vicepreședintele din PNL, partidul care l-a sprijinit pe Nicușor Dan în campanie.

Întrebat într-un interviu despre bucureștenii care au zi de zi probleme cu apa caldă, traficul sau poluarea din Capitală, Rareș Bogdan a spus că „îl pot demite” pe Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe