Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educației a anunțat și primele schimbări pe care elevii din România le-ar putea întâmpina, odată cu programul România Educată.

În timpul emisiunii Actualitatea cu Tudor Mușat, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă vor exista modificări, în baza noului program, încă din anul școlar 2021 – 2022.

Dacă vorbim de admiterea la liceu, schimbarea nu se va aplica în anul 2022, este posibil după identificarea unui numitor comun, să o aplicăm din 2023. Deci nu se va schimba anul acesta ceva major.

Bacalaureatul nu va suferi schimbări de structură, dar va trebui să îmbunătățim modul de elaborare a subiectelor, baremul de corectură, de adaptare, dar nu vor fi schimbări majore”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Extinderea anului școlar, printre schimbările dorite de ministru

Ministrul Educației a mai precizat că își dorește ca structura anului școlar să fie modificată, începând cu toamna lui 2022. Sorin Cîmpeanu este de părere că o schimbare necesară în România ar fi extinderea perioadei de cursuri, modificare pe care a declarat că o va susține cu toate argumentele.

Structura anului școlar, nu va fi modificată în 2021 – 2022, dar voi susține cu toate argumentele posibile nevoie de extindere a perioadei de cursuri, începând cu septembrie 2022 (…) Cu speranța că se va înțelege că aceste argumente sunt în favoarea elevilor, chiar dacă nu sunt în favoarea tuturor, dar la Ministerul Educației ne interesează Educația”, a mai adăugat ministrul, în platoul B1 TV.