Stelian Ion a povestit cum au decurs ultimele sale ore în Ministerul Justiției și cum a aflat că a fost demis: „Mi se pare foarte grav să strângi cu ușa un ministru al Justiției, oricine ar fi el” (VIDEO)

Stelian Ion a povestit cum au decurs ultimele sale ore în Ministerul Justiției și cum a aflat că a fost demis: „Mi se pare foarte grav să strângi cu ușa un ministru al Justiției, oricine ar fi el” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Stelian Ion (USR PLUS) a povestit duminică, pentru B1 TV, cum a aflat că a fost demis de premierul Florin Cîțu din fruntea Ministerului Justiției. Ion l-a acuzat pe Cîțu că a călcat în picioare principiile convenite în coaliția de guvernare după criza pe care tot el a generat-o prin revocarea lui Vlad Voiculescu (USR PLUS) de la Ministerul Sănătății. Stelian Ion a mai spus că a fost strâns cu ușa de premier să dea avizul pe proiectul privind PNDL 3.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Selectiv”, moderată de Dan Bucura pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Stelian Ion, despre ultimele sale ore de ministru al Justiției

„Pe la ora 9 mă sună dl premier și zice ”am nevoie de acel aviz pentru PNDL 3”. I-am explicat că nu e la Minister și trebuia să vină documetația originală cu toate avizele, că Ministerul Justiției e ultimul care dă avizele și abia de atunci curge termenul de 4 zile și se vede dacă sunt întrunite condițiile. În continuare mi-a spus că dacă la 12 noapte nu are avizul, o să ne despărțim.

Eu eram la Minister. Rămăsese să trimită documentația, eu aș fi analizat. Eeu trebuia atunci să chem oamenii de la avizare, cei prinși în această procedură, să analizăm documentația și să vedem dacă putem da așa repede, în câteva ore, un aviz. Exista o analiză preliminară, dar nu era finalizată. În loc de asta, aflu după o oră de la televizor de la acea conferință că a procedat la revocare.

Un gest neserios, nu se face așa ceva, nu se presează”, a declarat Stelian Ion.

Ce prevede Actul adițional la Acordul de coaliție, semnat de liderii celor trei partide după criza generată de demiterea lui Vlad Voiculescu: „Dat fiind că prim-ministrul a fost învestit cu încrederea membrilor acestei coaliții, prerogativa constituțională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Președinte se exercită după informarea prealabilă a formațiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier și după o dezbatere în coaliție. Premierul va acorda un interval de timp rezonabil pentru asigurarea tranziției între titularii portofoliului ministerial”.

Stelian Ion l-a acuzat apoi pe Florin CÎțu că pur și simplu a călcat în picioare principiile convenite în coaliție: „Asta după ce ne-am fript o dată în cazul ministrului Vlad Voiculescu. S-a negociat, s-a stat foarte mult atunci, au ieșit aceste principii care au fost călcate în picioare de premier cu bun știință. Și-a asumat cu bună știință. A forțat. Mi se pare foarte grav să strângi cu ușa un ministru al Justiției, oricine ar fi el, să pui atâta presiune când toată documentația nici nu ajunsese”.

Ultima oră
20:08 - Simona Halep, declarații tari după meciul care i-a făcut pe comentatorii străini să strige „ăsta e ritmul Halep”. Ce a spus despre victoria cu Gabriela Ruse de la Transylvania Open (VIDEO)
19:58 - Cum a fost cerută de soție Anda Adam. Un gest de milioane
19:47 - Comisia Europeană ia în calcul să ofere despăgubiri pentru victimele serurilor anti-COVID. Mii de decese au fost confirmate. 75.000 de probleme neurologice de la Pfizer
19:45 - Alin Nica: Dominic Fritz n-a făcut nicio provizie ca să asigure aprovizionarea cu cărbune și gaz pentru iarnă. Îi este frică de presă și de oamenii din Timișoara / Sunat la „Bună, România!”, edilul nu a răspuns (VIDEO)
19:31 - Deputata Anamaria Gavrilă a făcut scandal la Înmatriculări. Nu i s-a permis accesul pentru că nu are certificatul verde. Reacția oamenilor: „Chemaţi, bă, mascaţii să o ia de aici!” (VIDEO)
19:26 - Ce este „Singura casă”, show-ul pe care Pro TV îl difuzează în noaptea de Halloween
19:19 - Ministerul Muncii: Viitoarea lege a pensiilor nu prevede majorarea vârstei de pensionare. Stagiul complet de cotizare va rămâne neschimbat
18:56 - WhatsApp nu va mai funcționa pe milioane de telefoane, de la 1 noiembrie. Lista dispozitivelor afectate
18:52 - Republica Moldova primește 60 de milioane de euro de la UE pentru gestionarea crizei de aprovizionare cu gaze naturale. Deficitul a determinat Chișinăul să declare stare de urgență
18:45 - Un jurat, la un pas de a renunța la emisiunea „Românii au talent”