Strategia PNL în negocierile cu Cioloș, explicată de politologul C. Pîrvulescu: „Nu este momentul oportun pentru pedagogie. Va adânci criza sanitară” (VIDEO)

Strategia PNL în negocierile cu Cioloș, explicată de politologul C. Pîrvulescu: „Nu este momentul oportun pentru pedagogie. Va adânci criza sanitară (VIDEO)
Dacian Cioloș, alături de Florin Cîțu, 2021

Politologul Cristian Pîrvulescu a realizat o radiografie a crizei politice din România, vineri seara, în emisiunea „Actualitatea”, de pe B1 TV. Refuzul PNL, de a merge la guvernare alături de USR și UDMR, prin mandatul lui Dacian Cioloș, este o răzbunare a național-liberalilor, a cărei victime sunt tot românii, potrivit profesorului de la SNSPA.

„Este pedagogie, dar nu este momentul oportun pentru pedagogie. Li se ține și li se dă o lecție celor de la USR, să suporte până la capăt, să-și vadă neputința, să dovedească că nu au potențial de coaliție, că au greșit în momentul în care au vrut să-și construiască un potențial de coaliție ad-hoc împreună cu PSD și AUR. Este o pedagogie care se adresează atât partidului USR, cât și electoratului, un electorat volatil, care poate fi influențat de o bătălie de opinie, iar o bătălie de opinie nu poate să fie dusă de USR. 

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre poziția PNL, în relație cu USR: „Este o crimă în momentul de față, să nu dai românilor șansa de a supraviețui”

Momentul este total nefericit, tragic, pentru că suntem în plină pandemie, batem record peste record. Este o crimă în momentul de față, să nu dai românilor șansa de a supraviețui (…) Noi avem o situație care nu paote fi susținută și nu cred că această criză politică nu va adânci criza sanitară. Avem întârzieri în luarea deciziilor, acuze între foștii parteneri de coaliție, asta pe seama oamenilor care se îmbolnăvesc și din nefericire, mulți dintre ei ajung să moară în spitale, care oricum, sunt suprasolicitate. Și vedem că o politică greșită de anu investi în Sănătate, în 30-40-50 de ani, este plătită acum de foarte mulți. 

Mi-e teamă că se va merge cu pedagogia până la capăt. Dacă s-ar fi mers pe flexibilizarea mandatului, astăzi am fi avut oportunitatea să avem un guvern săptămâna viitoare”, a declarat Cristian Pîrvulescu, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.