Superstiții de Revelion și în primele zile din an. Ce trebuie să mănânci la miezul nopții pentru noroc și prosperitate și ce ar fi mai bine să eviți

Superstiții de Revelion și în primele zile din an. Ce trebuie să mănânci la miezul nopții pentru noroc și prosperitate și ce ar fi mai bine să eviți
FOTO: Pixabay.com

Masa de Revelion, asemeni celei de Crăciun, aduce o serie de prieteni, rude și apropiați unul lângă celălat, pentru o petrecere de neuitat. Poveștile și amintirile din copilărie, glumele și dansul sunt nelipsite în noapte dintre ani, iar așa cum se întâmplă de Sărbători și meniul trebuie să fie unul festiv.

Mare atenție însă, la ce alimente alegeți să consumați în noaptea de Revelion. Așa cum se spune că peștele aduce noroc dacă este mâncat pe 1 ianuarie sunt și preparate care ar putea aduce ghinion, după cum spun tradițiile și superstițiile românești.

Ce e bine să mănânci de Revelion, pentru un an cât mai bogat și mai norocos

În noapte dintre ani este bine să mănânci pește. Din bătrâni se spune că așa cum peștele înoată prin apă și tu vei trece prin necazurile și momentele neplăcute din noul an.

Carnea de gâscă este recomandată în noaptea de Revelion. Se spune că așa cum gâsca trece prin apă și tu vei pluti în noul an peste problemele și momentele care te vor pune la încercare.

De Revelion trebuie să mănânci 12 boabe de struguri, iar pentru fiecare să îți pui câte o dorință.

La 12 noaptea se bea șampanie sau vin spumant, pentru a avea parte de noroc și belșug pe tot parcursul anului.

Fructele rotunde îți vor spori șansele la succes și belșug în anul care vine. Tocmai de aceea este recomandat să ai portocale, mere sau mndarine pe masa de Revelion.

Mănâncă legume versi la masa dintre ani. Se spune că tot ce este verde este asociat cu bogăția și banii pe care îi vei câștiga în anul ce începe.

Superstiții de Revelion și ce nu trebuie să mănânci la cumpăna dintre ani

Carnea de pasărea nu este bine să fie consumată la masa de Revelion. Se spune să alungă norocul și belșugul din anul ce vine.

De Revelion trebuie să porți ceva nou sau roșu, pentru noroc în dragoste și succesul în noul an. Totodată, nu trebuie să plângi și nici să te cerți după ora 00.00, căci astfel riști să alungi norocul și să ai parte de ghinion tot anul.

Se spune că de Revelion și în prima zi din ianuarie nu trebuie să dai cu împrumut bani, bijuterii sau obiecte de valoare. Este considerată o acțiune ce aduce ghinion și mai ales pagubă în noul an.

Deschide larg ferestrele, imediat ce ai trecut în 2021. Gestul ajută la purtificarea locuinței și la îndepărtarea spiritelor rele.

Tot în noapte de Revelion este bine să ții o lumânare aprinsă. Se spune că așa anul ce vine va fi luminos, iar tu vei avea mintea limpede.

În cazul în care vrei să primești cât mai multe cadouri în noul an, este bine să te prindă miezul nopții cu haine noi și mai ales curate.

Anul trebuie să te prindă cu paharul de șampanie și buzunarul plin de bani, pentru belșug și cât mai mult noroc în plan material.