Surse: PNL dispus să cedeze Ministerul Fondurilor Europene celor de la UDMR la negocierile pentru guvernul Ciucă

Surse: PNL dispus să cedeze Ministerul Fondurilor Europene celor de la UDMR la negocierile pentru guvernul Ciucă

PNL ar fi cedat celor de la UDMR Ministerul Fondurilor Europene în cadrul negocierilor pentru formarea guvernului condus de Nicolae Ciucă, potrivit surselor citate de antena3.

PNL ar fi dispus să renunțe la Ministerul Fondurilor Europene

Decizia finală va fi luată într-o ședință a Partidului Național Liberal, o ședință de Birou Politic Național, care ar urma să aibă loc mâine.

Potrivit sursei citate, Nicolae Ciucă a crezut că lucrurile sunt deja tranșate cu cei din PSD care ar fi trebuit să voteze guvernul minoritar PNL UDMR.

După ce PSD a cerut intrarea la guvernare, Ciucă ar vrea mai degrabă cooptarea USR-ului înapoi. Însă Cîțu și mai mulți din tabăra lui se opun acestei variante, conform deciziei BEx. Cîțu spune că PNL vrea doar guvern minoritar.

Surse din PNL spun că președintele PNL ar prefera ca Ciucă să nu aibă o majoritate şi merge mai degrabă pe varianta alegerilor anticipate cu el la butoane, ca premier demis.

Negocieri la baionetă cu UDMR

Președintele PNL a declarat săptămâna trecută că sunt șase ministere care sunt puse la bătaie pentru discuțiile cu UDMR, pentru formarea unui guvern minoritar. UDMR ar fi avut asigurat conducerea la Ministerul Mediului și la Ministerul Dezvoltarii.

„Calendarul, mâine program de guvernare si după portofolii. Miercuri, comisiile și votul joi. Sunt șase ministere, vom vedea cum le împărțim. Criza energetică și criza sanitară sunt priorități pe termen scurt”, a declarat Cîțu.

Ultima oră
10:13 - Israelul își închide granițele din cauza variantei Omicron. Se ia în calcul administrarea celei de-a patra doză de vaccin
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane