Suspiciuni de fraudă la Primăria Buzău: Municipalitatea, notificată cu privire la suspendarea plăţilor într-un proiect cu fonduri europene (VIDEO)

Suspiciuni de fraudă la Primăria Buzău: Municipalitatea, notificată cu privire la suspendarea plăţilor într-un proiect cu fonduri europene (VIDEO)
Sursa foto: Facebook

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunţat, luni, că AMPOR suspendă cererile de rambursare într-un proiect ca urmare a unor suspiciuni de fraudă care sunt în curs de investigare de către  organele de urmărire penală.

Acuzații grave lansate de primarul municipiului Buzău

Primarul spune că situația a fost declanșată în urma unei plângeri depusă de un buzoian, fapt ce a declanșat un blocaj în ceea ce privește proiectele finanțate prin finanțări europene din municipiul Buzău. Acesta susține că nu a dorit să ia şpagă și că au fost prezentae documente sau declaraţii false.

”Până în acest moment nu avem informaţii despre ce instituţie a statului a făcut această solicitare la Ministerul Dezvoltării. O să mă adresez Parchetului General să mă  pun la dispoziţie pentru a da drumul mai repede la aceste cercetări, pentru că nu libertatea lui Toma este în pericol, ci tot oraşul. Tot Buzăul este în şantier şi riscăm din cauza iresponsabilităţii unui individ să blocăm tot oraşul. O să vă citesc definiţia fraudei pentru că m-am întrebat şi eu despre ce poate fi vorba.

În primul rând eu nu am luat şpagă şi nu poate exista o dovadă în acest sens, că aş fi fraudat în sensul asta.

Neluând şpagă, mă gândesc că ar fi vorba despre prezentarea de documente sau declaraţii false. Cred că este vorba despre ceea ce s-a mai scris în presă că Toma ar fi declarat o stradă largă în care încăpeau şi piste de biciclete şi când s-a executat strada aceasta nu au mai fost aceste piste”, a spus Constantin Toma

Primarul a explicat că, de fapt, pistele de biciclete nu aveau cum să fie prinse în proiect şi că hotărârea de Consiliu Local în care a fost aprobat proiectul tehnic în anul 2019 nu prevedea executarea acelor piste întrucât situaţia din teren nu o permitea.

Primarul anunţă, însă, că cererile de plată menţionate în document au fost onorate şi s-au primit bani doar că nu a avut loc şi autorizarea acestora, un proces birocratic care încheie acest circuit.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni