Tanczos Barna, reacție după ce Octavian Berceanu (USR) a acuzat că mafia deșeurilor funcționează cu spate politic: E politicianism. Cine are informații concrete trebuie să anunțe Parchetul (VIDEO)

Tanczos Barna, reacție după ce Octavian Berceanu (USR) a acuzat că mafia deșeurilor funcționează cu spate politic: E politicianism. Cine are informații concrete trebuie să anunțe Parchetul (VIDEO)
Foto: Tanczos Barna / Facebook

Octavian Berceanu (USR), fost șef al Gărzii de Mediu, a susținut de mai multe ori că mafia deșeurilor în România funcționează liniștită, știind că are sprijin politic. Duminică, într-un interviu pe B1 TV, Tanzos Barna (UDMR), ministrul Mediului, l-a acuzat pe Berceanu de „politicianism”. Tanczos a mai spus că dacă Berceanu chiar a avut informații, dar nu a depus plângere la Parchet, atunci doar a făcut niște afirmații și atât.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Selectiv”, moderată de Dan Bucura pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Octavian Berceanu susține că mafia deșeurilor funcționează cu sprijin politic

„Faptul ca am fost permanent pe capul celor care poluează s-a simțit in calitatea aerului mult mai buna decât in toti ceilalti ani.

Nu postările mele au stopat arderile si au facut diferenta intre ceea ce respiram acum si ceea ce am respirat in urma cu câteva luni.

Atat timp cât câțiva politicieni de „top” din partidele politice tradiționale sunt parte din crima organizata si stopează acțiunile GNM, pentru ca acum pot, vom respira otrava”, a scris Octavian Berceanu (USR), fost șef al Gărzii Naționale de Mediu, într-o postare pe Facebook în care venea cu un exemplu concret de ardere ilegală de deșeuri în România:

De altfel, nu e prima dată când Berceanu acuză că persoanele implicate în mafia deșeurilor își văd liniștite de treabă tocmai pentru că se bazează pe sprijinul de la cel mai înalt nivel.

Reacția ministrului Tanczos Barna la acuzația lui Berceanu

„Dacă dl Berceanu a avut asemenea informații, ar trebui să prezinte copia… să posteze și plângerea penală pe care a formulat-o DNA-ului, DIICOT-ului, Parchetului, că, deținând asemenea informații precise concrete și nefăcând nimic, e politicianism și doar la faza de declarații.

O singură dată a făcut dl Berceanu, la propunerea mea, o asemena acțiune după ce a văzut fum într-o localitate din Ilfov, a sunat la Poliție și la Garda de Mediu.

În septembrie – noiembrie am avut foarte multe controale și patrule și în ultimele săptămâni n-au mai fost seizări pentru arderi de deșeuri în weekend.

Berceanu și alti cetățeni care au astfel de informări trebuie să anunțe autoritățile”, a replicat ministrul Mediului.

Dan Bucura: Susțineți ideea că aici e un pic de politicianism?

Tanczos Barna: La dl Berceanu cu siguranță!

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”