Tăriceanu: E posibil ca anchetarea votului în cazul lui Șova să fie un pretext pentru a se ajunge la Ponta

Tăriceanu: E posibil ca anchetarea votului în cazul lui Șova să fie un pretext pentru a se ajunge la Ponta

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor PSnews, că este posibil ca anchetarea votului din Senat în cazul lui Dan Șova să fie doar un pretext pentru a se ajunge la premierul Victor Ponta.

Liderul PLR se întreabă dacă nu cumva prin reținerile și arestările atât de frecvente în ultimul timp nu se urmărește cumva să se exercite o presiune psihologică asupra celui care este învinuit astfel încât să se obțină mărturii pe care procurorii nu le pot obține prin alte metode.

Întrebat dacă poate fi văzut cazul Șova drept un pretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, președintele Senatului a răspuns:

„E posibil. În orice caz, pretext sau nepretext pentru a se ajunge la Victor Ponta, cred că discuţia trebuie purtată un pic dintr-o altă perspectivă şi anume perspectiva care cred că este de interes public. Este necesar ca orice persoană acuzată, nu vorbesc de persoană publică – om politic – vorbesc de orice persoană; este necesar ca orice persoană care este acuzată, împotriva căreia s-a declanşat o urmărire penală, să fie arestată? Sau poate că această persoană să fie anchetată în libertate şi dacă există probe suficiente să fie trimisă în faţa instanţei. De ce spun acest lucru? Pentru că până în momentul de faţă se observă din ce în ce mai des că această practică a arestării preventive devine practica curentă, când ea ar trebui să fie excepţia şi întrebarea firească care decurge de aici este, nu cumva se urmăreşte, prin arestarea preventivă, să se exercite o presiune psihologică asupra celui care este învinuit şi arestat pentru a obţine mărturii pe care altfel procurorii nu le-ar avea? Ce e condamnabil aici, e normal, acest lucru mă duce cu gândul la perioada tristă a dictaturii comuniste, anii 50 – 60, în care oamenii erau întâi arestaţi, după aceea erau anchetaţi şi sigur că se obţineau toate mărturiile posibile şi judecata nu mai era decât o simplă formalitate”, a declarat Tăriceanu.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)