Tatăl lui George Simion, socrul mare, bucătarul de la nuntă și unul dintre nași au fost toți condamnați pentru diverse infracțiuni. Reacția liderului AUR: „Și eu am stropit-o pe Gina cu apă în clasa a 3-a”

Tatăl lui George Simion, socrul mare, bucătarul de la nuntă și unul dintre nași au fost toți condamnați pentru diverse infracțiuni. Reacția liderului AUR: „Și eu am stropit-o pe Gina cu apă în clasa a 3-a”

Socrul mare, bucătarul de la nuntă și unul dintre nașii lui George Simion, liderul AUR, au fost condamnați penal pentru furt calificat, lovire, conducere fără permis și fugă de la locul accidentului. La rândul său, tatăl lui Simion a fost condamnat pentru ultraj, informează G4Media.

Referitor la aceste condamnări, George Simion a declarat pentru G4Media: „Nu vă pot confirma nimic din ceea ce susțineți. Primul lucru pe care îl voi face de acum înainte e să cer cazierele tuturor celor cu care mă văd. Și aș mai vrea să adaug că am stropit-o pe Gina cu apă în clasa a 3-a”.

Unul din nașii lui Simion a avut cazier până în 2020

Ștefan Voloșeniuc, unul dintre nașii lui George Simion, a avut cazier penal până în 2020, când instanța a acceptat cererea sa de reabilitare judecătorească.

El primise o amendă penală de 200 de lei și o condamnare la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autoturism fără a avea permis, respectiv pentru fuga de la locul unui accident soldat cu victime.

Bucătarul de la nunta lui Simion, condamnat pentru că a bătut crunt o femeie

Liviu Vasile Bosnea, bucătarul de la nunta lui Simion, a fost extrădat din Austria în 2005 ca să ispășească o pedeapsă cu închisoarea pentru furt calificat. În 2015, el a fost condamnat, din nou, pentru că a bătut o femeie care îi ceruse returnarea unui împrumut.

„Inculpatul, care în mod evident posedă o forță superioară celei a persoanei vătămate (dată fiind înălțimea sa și constituția sa robustă), a acționat asupra acesteia din urmă profitând de avantajul său fizic, imobilizând-o pe canapea și lovind-o cu pumnii în repetate rânduri, în zona capului și a brațelor. (…)

În final, inculpatul i-a băgat persoanei vătămate degetul în ochi, apăsând, leziunea suferită de aceasta fiind evidențiată în certificatul medico-legal nr. 823 din 22.08.2012 (fila 11 dosar urmărire penală).

Agresivitatea ieșită din comun pe care intimatul-inculpat a manifestat-o, precum și circumstanțele sale personale, antecedența infracțională relevată de copia de pe cazierul judiciar, toate aceste elemente sunt de natură a conduce la concluzia că sancțiunea ce trebuie aplicată este închisoarea, iar nu amenda”, se arată în sentința citată de G4Media.

Contactat de G4Media, Bosnea a spus că acestea sunt „greșelile tinereții” și că „mi-am plătit datoriile către societate și acum muncesc cinstit”. El a mai afirmat că nu suportă bucătarii gay și că „nu aș gusta niciodată din ce gătesc ei, mi-ar fi scârbă”.

În 2021, Bosnea a depus cerere de reabilitare, de asemenea admisă de judecători.

Tatăl lui George Simion, condamnat pentru ultraj

În schimb, cu mențiunea în cazier rămâne tatăl lui George Simion, Constantin, condamnat definitiv, în 2019, de Curtea de Apel București, la o amendă penală de 5.290 de lei pentru ultraj.

În două incidente separate, pe 5 septembrie 2016 și 15 aprilie 2017, Constantin Simion a agresat cinci polițiști de la Secțiile 11 și 13 de Poliție din București în timp ce aceștia se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe