Theodor Paleologu: PNL merge în zid / Problema lui Ciucă legată de plagiat nu face bine Armatei / Când Ciolacu va ajunge premier, se va vedea mai bine șubrezenia pregătirii lui (VIDEO)

Theodor Paleologu: PNL merge în zid / Problema lui Ciucă legată de plagiat nu face bine Armatei / Când Ciolacu va ajunge premier, se va vedea mai bine șubrezenia pregătirii lui (VIDEO)

Istoricul și diplomatul Theodor Paleologu a declarat vineri, pentru B1 TV, că președintele Klaus Iohannis e „zero absolut la capitolul comunicare” și nu face lucruri decât în interesul propriu. Acesta a mai afirmat că PNL „merge în zid”, făcând un spectacol „odios” în ultimii ani, sub bagheta lui Iohannis.

În tabăra cealaltă, Paleologu a aprecizat că Marcel Ciolacu, președintele PSD, a scăpat de niște „siniștri” din partid precum Eugen Nicolicea, Florin Iordache sau Codrin Ștefănescu. Pe de altă parte, Ciolacu nu e un politician pregătit și va avea serioase probleme dacă va ajunge premier. Paleologu nu crede că liderul PSD ar trebui să candideze la prezidențiale. Nici Nicolae Ciucă, din partea PNL, nu ar fi o variantă bună, din cauza acelorași probleme de comunicare, la care se adaugă suspiciunile de plagiat.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Paleologu: Spectacolul pe care l-a dat PNL, sub bagheta lui Iohannis, în ultimii ani e odios

„Să vedem ce-o să se întâmple cu PNL, pentru că după o președinție atât de slabă nu prea văd cum să-și revină, și după eliminarea lui Orban în condițiile în care s-a întâmplat, Câțu, spectacolul ăsta degradant al lichelismului dus la extrem. Oameni care îl ridicau în slăvi pe Orban, apoi l-au debarcat, au spus niște orori despre Orban. Sunt oameni care-i datorează tot lui Orban și au spus niște porcării. Când l-am auzit pe Rareș Bogdan făcând miștouri penibile la adresa lui Orban… este oribil așa ceva! Și toți ceilalți, Gorghiu, toată echipa… Acum l-au răsturnat pe Cîțu, probabil vor face la fel cu Ciucă. Deci spectacolul pe care l-a dat PNL, sub bagheta lui Iohannis, în ultimii ani e odios, nu numai ridicol”, a declarat Theodor Paleologu.

Ce spune Paleologu despre PSD și Marcel Ciolacu

„La PSD e puțin altfel. Va fi dificil pentru Ciolacu. Ăla (momentul în care se va face rocada și Ciolacu va deveni premier) e momentul în care s-ar putea să-și rupă gâtul. Până acum, Ciolacu a manevrat foarte bine, a înlăturat figurile cele mai sinistre din vremea lui Dragnea, figurile alea odioase: Pleșoianu, Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae, Codrin Ștefănescu, toate ororile astea au dispărut. E mare lucru!

Problema cu Ciolacu e că atunci când va fi premier se va vedea mult mai bine șubrezenia pregătirii lui sau s-ar putea să ne surpindă pe toți și să fie un tip nemaipomenit. Mira-m-aș! Dar aș fi primul să recunosc un miracol. Există miracole – de ce nu putem crede în miracole? – dar acum sunt sceptic”, a mai spus politologul.

Posibilii candidați la președinție din partea PNL și PSD? Ce spune Paleologu

Acest a mai afirmat că dacă Ciolacu e deștept, nu va candida la alegerile prezidențiale: „Dacă e mai deștept decât pare, (Ciolacu) se va abține de la a candida la președinție. Sunt mai multe variante, dar nu vreau să le dau idei. E una cu care ar câștiga aproape sigur, dar s-au gândit și ei la asta, fără îndoială. Ar putea să fie Geoană. Nu cred că am spus nimic foarte original, că multă lume se gândește la asta”.

La PNL, însă, nu se conturează niciun candidat: „La PNL chiar nu văd. Deocamdată merg în zid și sunt destul de îngrijorat în legătură cu destinul PNL după Iohannis, că Iohannis strică tot ce atinge. El nu e bun decât pentru propriul lui interes”.

Despre premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, Theodor Paleologu a afirmat: „Eu nu am deloc prejudecăți legate de faptul că e militar, că au țipat unii că e ”dictatură militară”. Sunt prostii astea. Foarte bine că e cineva cu trecut militar, că a fost general. Dar sunt alte probleme cu el: modul în care gestionează această penibilă problemă cu presupusul plagiat nu e ă în onoarea lui și nu face bine Armatei. Sunt foarte sensibil la acest aspect, cred că e important ca Armata să inspire respect, dar tare-mi e că diminuează acest respect în rândul populației. Și nu prea e un bun comunicator. Nu e la fel de prost ca Iohannis, dar Iohannis e zero absolut la capitolul comunicare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe