Toleranță zero în cadrul Parlamentului UE: Biroul lui Adrian Severin a fost sigilat

Toleranță zero în cadrul Parlamentului UE: Biroul lui Adrian Severin a fost sigilat
Foto: suedia.se

În urma achetei declanșate de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), birourile celor trei europarlamentari implicați în afacerea „bani contra amendamente”, inclusiv cel al românului Adrian Severin, au fost sigilate cu scopul de a proteja dovezile, informează Evenimentul Zilei.

Potrivit sursei menționate, un om de la serviciul de pază al Parlamentului UE păzește biroul lui Adrian Severin, care a primit între timp un alt birou.

După articolul publicat de Sunday Times care a dezvăluit că trei europarlamentari, printre care și Adrian Severin, au acceptat să depună amendamente legislative în schimbul unor sume de bani promise de jurnaliștii care pretindeau că sunt lobby-iști, OLAF a decis să se înceapă rapid o anchetă.

Cei doi europarlamentari, Ernst Strasser și Zoran Thale și-au dat demisia din Parlamentul European în urma scandalului declanșat. Însă românul Adrian Severin încă refuză să-și anunțe demisia, întrucât acesta susține că este nevinovat.

În cadrul primei ședințe a Parlamentului European, Adrian Severin a fost huiduit, miercuri, de ceilalți membrii europarlamentari după ce cotidianul britanic Sunday Times a dezvăluit scandalul.