Traian Băsescu: Dacă moțiunea cade, Boc rămâne premier. Îl susțin la șefia partidului

Traian Băsescu: Dacă moțiunea cade, Boc rămâne premier. Îl susțin la șefia partidului
Foto: inpolitics.ro

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul emisiunii “Ediție specială” de la postul public de televiziune că subiectul de discuție din cadrul întâlnirii PDL nu a fost premierul ci moțiunea de cenzură. Acesta a discutat și despre alegerile din partidul democrat liberal spunând că îl susține pe Emil Boc la sefia democrat liberalilor fiindcă este “onest, neatins de vreun scandal de corupție și a câștigat toate alegerile în care a fost implicat”.

În ceea ce privește “grupul reformist” din cadrul partidului, președintele crede ca aceștia au acționat lipsiți de tact iar Cezar Preda este mult prea neexperimentat pentru a putea câștiga șefia PDL.

Iată principalele declarații ale președintelui Băsescu:

-  Așa numitul grup reformist trebuie să crească și să se implice în partid. Au procedat lipsiți de tact iar înfierarea din declarații mi-a amintit de alte vremuri.

-  Sub președenția lui Emil Boc PDL a obținut cele mai mari succese electorale. Boc nu are nicio înfrângere electorală.

-  Îl susțin pe Emil Boc fiindcă este onest și fiindcă este neatins de niciun scandal de corupție

-  PDL nu poate modifica Constituția singur, dacă se negociază o soluție cu partidele sunt dispus să o promovez

-  Impunerea în Constituție a unui deficit bugetar de 3% ar disciplina partidele politice

-  În cazul în care Codul Muncii nu va fi adoptat asta înseamnă un eșec al reformelor necesare pe piața muncii

-  Am afirmat că în scandalul vămilor nu este implicată nicio persoană politică. Dacă există un sistem de colectare a șpăgiilor atunci acesta este pe linie sindicală

-  Nu îl cunosc pe Sorin Blejnar, nu mă pot pronunța în privința lui

Vezi AICI ce a declarat Băsescu despre conflictul cu Sarkozy și despre soarta lui Gaddafi.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)