Traian Băsescu, despre alegerile prezidențiale din toamnă: PMP va avea candidat propriu în primul tur. În turul doi categoric îl voi susține pe Klaus Iohannis

Traian Băsescu, despre alegerile prezidențiale din toamnă: PMP va avea candidat propriu în primul tur. În turul doi categoric îl voi susține pe Klaus Iohannis

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat, duminică seară, că PMP va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale din acest an, precum și că în turul doi îl va susține pe actualul șef al statului, Klaus Iohannis, potrivit romaniatv.net.

Iohannis mai ţine un echilibru cum se pricepe el, mai întârzie să le facă numirile, mai trimite la Curtea Constituţională, e un soi de opoziţie la tăvălugul ăsta care înseamnă PSD cu ALDE. Pe de altă parte, nu aş vrea să se înţeleagă greşit. PMP va avea candidat în primul tur, nu pe mine, că nu mai pot. Dar în turul doi categoric îl voi susţine pe Iohannis”, a afirmat Băsescu, într-o apariție la România TV.

Întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare, Traian Băsescu nu a dat un răspuns direct, precizând că va face ce trebuie să ajute PMP şi că va sprijini partidul în campania electorală.

„Ce o să fac în mod cert, o să sprijin PMP-ul în campania electorală. (…) Mai e timp, nu de lista PMP-ului stă electoratul, au liste grele, de la PSD, de la PNL. Voi face ce trebuie să ajut partidul în orice caz, voi fi partenerul lor în campanie. Îi voi sprijini pentru că sunt un partid curăţel, zic eu, faţă de ce e pe piaţa publică în momentul de faţă. E un partid care a trecut pragul la toate alegerile de când s-a înfiinţat, nu văd de ce n-ar trece acum”, a mai spus Traian Băsescu.

Ba mai mult, fostul președinte a vorbit și alianța dintre USR și PLUS, afirmând că partidul parlamentar a primit partidul cumpărat de Dacian Ciolos, în urma unor instrucțiuni.

„Dacă cineva vrea să mă convingă că a fost o gândire politică, şi nu o influenţă de undeva, nu mă puneţi să spun de unde, că nu ştiu, dar în mod cert USR a primit instrucţiuni să primească partidul proaspăt cumpărat de domnul Cioloş. E cel mai mare ridicol pe care l-am văzut în politica de alianţe din România de la Revoluţie până acum, nu am crezut că se va întâmpla aşa ceva”, a mai declarat Traian Băsescu.