Traian Băsescu, în cursa pentru Primăria Capitalei: ”Am discutat să aibă în vedere candidatura mea”

Traian Băsescu, în cursa pentru Primăria Capitalei: ”Am discutat să aibă în vedere candidatura mea”

Traian Băsescu a declarat, marți, că vrea să candideze la Primăria Capitalei, dacă PMP nu e inclus în alianța liberalilor cu USR-Plus. Acesta a mai afirmat că a vorbit cu președintele PMP, Eugen Tomac, să aibă în vedere candidatura lui.

Traian Băsescu vrea să candideze la Primăria Capitalei

Fostul președinte a spus, la Digi 24, că USR nu doreşte ca PMP să facă parte din alianţa Dreptei în Capitală, astfel că PMP va avea propriii candidaţi.

„Categoric, dacă alianța de dreapta înseamnă doar PNL și USR, nu voi lăsa partidul să rămână în derivă. Noi am fost cei care au inițiat ideea ca Nicușor Dan să fie candidat unic pentru dreapta. Acum aflăm că PMP nu e binevenit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi. Ne vom juca șansa”, a precizat Traian Băsescu.

El a mai spus că a discutat cu președintele PMP, Eugen Tomac, să aibă în vedere candidatura lui.

„Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează lista de candidați să aibă în vedere și candidatura mea”, a declarat fostul președinte.

Traian Băsescu a mai afirmat că PMP are 10% în București, fără el.

PNL a decis să facă alianță doar cu USR-PLUS la alegerile din Capitală

Reamintim că, încă de duminică, unele surse politice au afirmat că PNL va face alianță doar cu USR-PLUS la alegerile locale din București, astfel încât PMP va merge separat și va veni cu proprii candidați atât la Primăria Generală, cât și la primăriile de sector.

De asemenea, surse din PMP au declarat, la acel moment, că partidul a fost exclus de la înțelegere, deși era dispus să accepte aproape toate propunerile.

Sâmbătă, Nicușor Dan, candidatul cert susținut de PNL-USR/PLUS la Primăria Capitalei, a atras atenția că dacă partidele de dreapta nu reușesc să se alieze, atunci tot primarii de sector ai PSD vor avea prima șansă la scrutinul din 27 septembrie.

„Dincolo de asta, din punctul de vedere al administraţiei publice, în eventualitatea în care eu câştig primăria generală şi în cazul alegerilor într-un singur tur primarii PSD pleacă cu prima şansă în ipoteza în care nu se face această reuniune, nu e… aici e problema cea mai mare. Eu spun că în ipoteza în care suntem într-un singur tur şi nu se face această alianţă, tot primarii de sector PSD au prima şansă”, a explicat Nicușor Dan.

În urmă cu două săptămâni, Traian Băsescu și-a exprimat disponibilitatea de a candida din partea PMP la Primăria Capitalei „dacă lucrurile nu se vor clarifica” între PNL și USR-PLUS.

Se pare că nu se reușește foarte bine cuplarea între USR și PNL. PMP-ul e prea mic ca să influențeze lucrurile, el va acționa în funcție de ce fac cei doi mai mari. Dacă lucrurile nu se vor clarifica, n-o să-mi las partidul, pentru că o să-i fie dificil să candideze singur”, afirmase europarlamentarul PMP.

Ultima oră
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile
18:05 - Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19
18:00 - De ce o sfătuiește Mitică Dragomir pe Simona Halep să se retragă din tenis