Traian Băsescu nu se retrage din cursa pentru Capitală: „Nu sunt geambaș de voturi. Nici nu vând, nici nu cumpăr voturi” / Critici pentru liberali și „bișnițarii de la USR” (VIDEO)

Traian Băsescu nu se retrage din cursa pentru Capitală: „Nu sunt geambaș de voturi. Nici nu vând, nici nu cumpăr voturi” / Critici pentru liberali și „bișnițarii de la USR” (VIDEO)

Traian Băsescua subliniat, sâmbătă, că nu se retrage din cursa pentru Primăria Generală a Municipiului București. Fostul președinte și primar general, actualmente eurodeputat și candidat PMP la Capitală, a dezmințit zvonurile potrivit cărora ar urma să îl sprijine pe Nicușor Dan, candidatul independent susținut de USR-PLUS.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Traian Băsescu nu se retrage din cursa pentru Capitală. Ce a spus despre liberali și „bișnițarii de la USR”

„Nu sunt geambaș de voturi. (…) Acum lupt pentru voturi, pentru că, politic, alianța PNL – USR ne-a împins la o candidatură individuală. Ne-au scos din alianță cu o săptămână înainte de depunerea listelor. (…) Nu sunt geambaș de voturi. Nici nu cumpăr, nici nu vând voturi”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a negat categoric orice posibilitate de a se retrage din cursa pentru Capitală în favoarea lui Nicușor Dan. Mai mult decât atât, eurodeputatul a criticat atât PNL, cât și USR.

„Și liberalii, și USR sunt atât de – vreau să spun un lucru urât, dar fără să jignesc și mă gândesc puțin, mi-e greu – nepricepuți politic încât nici prin cap nu le trece o asemenea soluție. (…) Ei își vor lua răsplata când vor constata că au mers pe un om, pe care îl vor lăsa fără sprijin și atunci vor fi condamnați. (…) Nici liberalii nu vor binele lui Nicușor și cu atât mai puțin bișnițarii de la USR, ăștia care conduc organizația de București. (…) Nu cred că au atâta minte încât să-i spună lui Nicușor Dan să se retragă în favoarea mea”, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu și-a prezentat programul pentru București

Traian Băsescu a avut, sâmbătă, o primă conferință de presă în calitate de candidat PMP la Primăria Capitalei, context în care și-a prezentat programul cu care candidează la postul de primar general, pe care l-a mai câștigat în trecut.

„Programul pe care eu l-am făcut public are la bază câteva elemente esențiale, care țin de evoluția noastră într-o lume care își pune cea mai mare problemă sau care are cea mai mare problemă încălzirea globală. Încălzire globală care este evaluată, în cazul în care nu se face nimic până în 2060, să aibe o creștere medie de 5 grade. Obiectivul pe care Uniunea Europeană și-l propune și pe care și l-a propus și Acordul de la Paris din 2016 cu privire la climă este ca prin măsuri de reducere a emisiilor de carbon încălzirea să fie redusă de la un estimat de 5 grade Celsius, la doar 1,5 grade Celsius creștere a temperaturii medii pe planetă. Sigur, sunt lucruri care par complicate, nu-s atât de complicate dacă te familiarizezi cu ele”, a declarat Traian Băsescu.