Traian Băsescu, provocare pentru Gabriela Firea și Nicușor Dan: „Dacă tot stau cu spatele la dezbateri, o să le dau șuturi în spate până fac bătături dacă nu vin la o dezbatere pentru Capitală. Eu vreau cu amândoi și cu fiecare în parte”

Traian Băsescu, provocare pentru Gabriela Firea și Nicușor Dan: „Dacă tot stau cu spatele la dezbateri, o să le dau șuturi în spate până fac bătături dacă nu vin la o dezbatere pentru Capitală. Eu vreau cu amândoi și cu fiecare în parte”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei,a subliniatduminică seară, în direct pe B1 TV, că este pregătit pentru o dezbatere cu Gabriela Firea și Nicușor Dan, „cu amândoi și cu fiecare în parte, în orice variantă”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Traian Băsescu, provocare pentru Gabriela Firea și Nicușor Dan

„Dacă tot stau cu spatele la dezbateri, o să le dau șuturi în spate până o să facă bătături dacă nu vin la o dezbatere pentru Capitală. (…)Eu vreau cu amândoi. Cu amândoi și cu fiecare în parte, în orice variantă. Dacă Nicușor Dan nu vine, hai să facem o discuție numai eu cu doamna Firea. Lansez această invitație, să facem o discuție despre București eu și doamna Firea”, a declarat Traian Băsescu, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician”.

Fostul președinte și primar general al Capitalei le transmite celor înscriși în cursa electorală „care cred că vor putea câștiga fără să confrunte ideile lor cu ale contracandidaților că nu fac decât un act profund de lașitate și că fură voturi”.

„Mă bucur că ne reîntâlnim și că ați deschis subiectul dezbaterilor în campanie electorală. Eu le-aș spune contracandidaților care cred că vor putea câștiga fără să confrunte ideile lor cu ale contracandidaților că nu fac decât un act profund de lașitate și că fură voturi, îi păcălesc pe alegători cu voturile pe care li le dau partidele, fără să le dea posibilitatea să compare capacitatea administrativă a fiecăruia dintre candidați. Sunt din categoria politicienilor care fac politica cu spatele, numai că riscă să aibe cicatricile pe spate, nu în față”.

Traian Băsescu a dezmințit din nou zvonurile privind retragerea din cursa pentru Capitală

Întrebat de Silviu Mănăstire dacă se simte bine din punct de vedere al sănătății, având în vedere că pare să nu facă o campanie clasică – cu mers pe stradă, printre oameni – fapt ce vine pe fondul zvonurilor privind o eventuală retragere din cursă în favoarea lui Nicușor Dan, Traian Băsescu a răspuns: „Să ne înțelegem foarte bine. Unu, sunt perfect sănătos, dar sunt un om care respectă toate regulile pe care le impune o situație de pandemie, adică nici nu vreau să risc ca eu, eventual, să îmbolnăvesc pe cineva și nici nu vreau să risc să mă îmbolnăvesc, să iau acest virus nenorocit. Îmi protejez și nepoții, și familia, și pe cei cu care eventual m-aș întâlni. Din acest motiv nu fac o campanie door to door (n.r. – din ușă în ușă), așa cum îmi place, cum mi-ar plăcea să o fac, printre oameni. Este un risc de campanie pe care cred că nu trebuie să ni-l asumăm nici eu, nici electorii, nici familiile noastre”.

„În ceea ce privește retragerea, este o prostie fără margini – de fapt, este o idee propagandistică ieftină inventată de liberali, care nu știu cum să mai dezinformeze electoratul cu privire la candidatura mea, dându-și seama că au făcut o mare eroare neacceptând PMP în alianță și refuzându-i PMP-ului alianța în ultima clipă, când mai aveam doar șapte zile ca să putem să ne facem liste proprii, și nu liste de alianță. Asta e, aici suntem, îmi voi duce campania până la capăt, până în ultima zi și niciodată nu voi renunța la candidatură. Să vând voturile în favoarea cuiva… eu nu sunt geambaș de voturi. Cei care sunt obișnuiți să vândă voturi sau să cumpere, sunt în altă parte”, a mai spus Traian Băsescu.