Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar

Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar
Foto: Traian Ogâgău / Facebook

Traian Ogâgău, primarul orașului Sângeorz-Băi, și-a pierdut a doua oară mandatul de edil, în urma unei condamnări penale definitive. Înainte de a părăsi postul, însă, el și-a numit cumnatul primar interimar. Traian Ogâgău a stârnit revolta publică după ce în mediul online a apărut o înregistrare în care își umilea fiica de 14 ani.

Traian Ogâgău pleacă, dar nu se dă dus de la Primăria Sângeorz-Băi

Prefectul județului Bistrița Năsăud a emis, luni, ordinul prin care mandatul de primar al lui Traian Ogâgău a încetat de drept, „ca urmare a condamnării acestuia prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și a pierderii unor drepturi electorale”.

Anul trecut, el a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj pentru că a refuzat să sufle în etilotest și să i se preleveze mostre biologice. El și-a pierdut mandatul o dată, dar alegătorii din Sângeorz-Băi l-au votat tot pe el la alegerile din septembrie 2020. Acum e a doua oară când își pierde mandatul de primar.

Potrivit Bistrițeanul.ro, consilierii locali au decis ca primar interimar să fie Cătălin Bota, consilier PNL și cumnatul lui Ogâgău. Traian Ogâgău i-a predat eșarfa de primar cumnatului său în aplauze consilierilor.

Traian Ogâgău, filmat când își umilea fiica de 14 ani

Traian Ogâgău a stârnit furia opiniei publice după ce a fost filmat în timp ce-și umilea copila de 14 ani. În imagini se vedea cum acesta a pus-o pe fată să stea dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului și să repete că nu va mai fi obraznică.

„Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun”, „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta” – a obligat-o Ogâgău pe fata lui să repete după el.

Traian Ogâgău s-a apărat atunci, spunând că nimeni nu are dreptul să-i spună cum să-și educe copiii.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare