Un deputat a sesizat Parchetul, după ce svastica a fost desenată pe steagul UE la protestul AUR

Un deputat a sesizat Parchetul, după ce svastica a fost desenată pe steagul UE la protestul AUR
Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul Alexandru Muraru a sesizat Parchetul General și Poliția, după ce la protestul de marți au fost folosite simboluri naziste, desenate pe steagul UE. Reamintim că susținătorii AUR au protestat marți, în fața Palatului Parlamentului, dar și în curtea instituției, împotriva vaccinării și a certificatului pentru COVID-19.

Svastica, desenată pe un steag al UE în timpul protestelor de la Parlament

Svastica a fost desenată pe steagul UE, steag ce a fost adus în timpul protestului de la Palatul Parlamentului de marți. În acest caz, deputatul Alexandru Muraru a decis să depună o plângere la Parchetul General.

Simbolul nazist folosit de unii manifestanţi în cadrul protestului din faţa Parlamentului României, la care au luat parte şi demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracţiune flagrantă care trebuie imediat investigată şi sancţionată ferm.

Este inacceptabil pentru statul român să tolereze aşa ceva şi este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferinţelor celor care şi-au pierdut viaţa în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste şi puţinilor urmaşi ai acestora.

Fotografia cu zvastica desenată pe steagul Uniunii Europene de către un protestatar AUR reprezintă un semnal de instigare la violenţă şi ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicaţii din lume”, a precizat deputatul Alexandru Muraru, potrivit Agerpres.

În calitate de reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, Muraru a decis să sesizeze Parchetul cu privire la situația petrecută în timpul protestelor de la Palatul Parlamentului.

Instituţiile abilitate trebuie să fie ferme şi să lucreze de urgenţă cu celeritate în cercetarea şi sancţionarea unor astfel de fapte antisociale şi ilegale, care produc grave prejudicii de imagine statului român”,a mai precizat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe