Un deputat AUR laudă PNDL-ul într-o interpelare adrseată ministrului Dezvoltării: „Problema apei potabile putea fi rezolvată”

Un deputat AUR laudă PNDL-ul într-o interpelare adrseată ministrului Dezvoltării: Problema apei potabile putea fi rezolvată
Deputatul George Simion și senatorul Claudiu Târziu, copreședinții AUR, la o ședință a Parlamentului. Sursa foto: Facebook

Într-o interpelare, de pe data de 24 august, adresată ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, deputatul AUR, Dan Tanasă laudă PNDL 1 și 2 și susține că prin aceste programe s-ar fi putut realiza problema aei potabile în județul Mureș:

“Rezolvarea problemei alimentării cu apă în zona de câmpie a județului Mureș constituie o prioritate, astfel încât populația să beneficieze de condiții normale de viață.

Încă din 2015, pe raza județului Mureș a fost aprobat Master Planul privind apa și canalizare, în valoare de 141 de milioane de euro de către ADI Aquinvest. Pe lista de investiții prioritare a Master Planului județului Mureș se află și aducțiunea Luduș –Mihăieșu de Câmpie, investiție ce putea să rezolve problema apei în zona de câmpie.

Problema apei potabile putea fi rezolvată prin programele guvernamentale PNDL 1 și PNDL2 dar, deși au fost depuse cereri de fianțare prin firmele Aquinvest și Aquaserv și-au retras cererile de finanțare de la PNDL, susținând că lcurarea trebuie efectuată prin Master Plan”, se arată în textul interpelării.

AUR a solicitat, vineri, Guvernului Cîţu să retragă proiectul de ordonanţă de urgenţă privind PNDL 3 de pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

„Ideea de a aloca bani pentru dezvoltarea comunităţilor locale e bună, însă este nevoie de garanţii. Trebuie să limităm cota financiară din obiectivul final la 3-5% pentru documentaţie, întrucât s-a furat mult în trecut pe studii de prefezabilitate şi fezabilitate. De asemenea, proiectele ar trebui să fie în concordanţă cu nevoile reale ale comunităţilor, şi nu făcute doar pentru a bifa ceva. Nu în ultimul rând, un asemenea program ar trebui să urmeze şi să fie complementar cu PNRR”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, citat de un comunicat de presă.

Deputatul George Simion, celălalt copreşedinte AUR, susţine că banii trebuie să servească toţi românii.

Ultima oră
19:47 - Comisia Europeană ia în calcul să ofere despăgubiri pentru victimele serurilor anti-COVID. Mii de decese au fost confirmate. 75.000 de probleme neurologice de la Pfizer
19:45 - Alin Nica: Dominic Fritz n-a făcut nicio provizie ca să asigure aprovizionarea cu cărbune și gaz pentru iarnă. Îi este frică de presă și de oamenii din Timișoara / Sunat la „Bună, România!”, edilul nu a răspuns (VIDEO)
19:31 - Deputata Anamaria Gavrilă a făcut scandal la Înmatriculări. Nu i s-a permis accesul pentru că nu are certificatul verde. Reacția oamenilor: „Chemaţi, bă, mascaţii să o ia de aici!” (VIDEO)
19:26 - Ce este „Singura casă”, show-ul pe care Pro TV îl difuzează în noaptea de Halloween
19:19 - Ministerul Muncii: Viitoarea lege a pensiilor nu prevede majorarea vârstei de pensionare. Stagiul complet de cotizare va rămâne neschimbat
18:56 - WhatsApp nu va mai funcționa pe milioane de telefoane, de la 1 noiembrie. Lista dispozitivelor afectate
18:52 - Republica Moldova primește 60 de milioane de euro de la UE pentru gestionarea crizei de aprovizionare cu gaze naturale. Deficitul a determinat Chișinăul să declare stare de urgență
18:45 - Un jurat, la un pas de a renunța la emisiunea „Românii au talent”
18:45 - OMS avertizează: „Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat”. Decizie radicală
18:20 - Campania de vaccinare își păstrează cadența: 111.556 de persoane vaccinate cu prima doză în ultimele 24 de ore