Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”

Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa
Inquam Photos / Octav Ganea

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni, prezentă la București pentru a anunța aprobarea PNRR-ului de către executivul european, că explozia prețului gazelor este o problemă globală, nu doar europeană:

“Suntem în acest moment în proces de analizare împreună a cauzelor care au dus la creșterea prețului la energie. Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa. Creșterea are diferite componente.

Pandemia și aplicarea unor măsuri de tip lockdown au condus la scăderea cererii pentru energie. Acum vedem o creștere mare a cererii pentru gaz în special în Asia, iar prețul gazelor a crescut din această cauză. Un al doilea subiect este un răspuns rapid privind înmagazinarea.

Sunt foarte bucuroasă că prietenii noștri norvegieni au anunțat că vor crește stocurile pe termen scurt. Sper de asemenea că Rusia va face același lucru”, a declarat șefa Comisiei Europene.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său